Receiver

Joined
Feb 15, 2017
Messages
13
Reaction score
1
Age
19
I was just curious, what part of the Standard 3's are responsible for connecting your aircraft to the transmitter? I crashed mine a few weeks ago and it will not connect no matter what and I don't know what to look at or replace.
 
Joined
Dec 14, 2016
Messages
1,268
Reaction score
575
Age
49
Location
Saint Clair Shores, Michigan, USA
I'm pretty sure that the receiver is built into the main board. Have you popped the lid off yet? Maybe the antenna co-ax broke or popped off during the crash?
 
Joined
Jan 4, 2016
Messages
7,843
Reaction score
3,112
Location
Australia
The standard mainboard has a shielded box not present in the advanced/pro. Good chance this contains the RF electronics. You will see the antenna connections close by. I would start there.
 
Joined
Mar 3, 2017
Messages
1
Reaction score
0
Age
34
I am having the same issue. My RC will connect or so the app says but can't get connection from the bird. Are the antennas your talking about the ones that run down by the landing gear?
 
Joined
Feb 15, 2017
Messages
13
Reaction score
1
Age
19
I am having the same issue. My RC will connect or so the app says but can't get connection from the bird. Are the antennas your talking about the ones that run down by the landing gear?
I'm not sure exactly what is the receiver on the aircraft. Like I know the antennas pick up the frequency but there's got to be some type of receiver. People above are saying it's the black box on the main board
 
Joined
Feb 15, 2017
Messages
13
Reaction score
1
Age
19
The standard mainboard has a shielded box not present in the advanced/pro. Good chance this contains the RF electronics. You will see the antenna connections close by. I would start there.
Ohh ok the black box in the middle?
 
Joined
Feb 15, 2017
Messages
13
Reaction score
1
Age
19
I'm pretty sure that the receiver is built into the main board. Have you popped the lid off yet? Maybe the antenna co-ax broke or popped off during the crash?
Yeah I popped it off and everything seemed normal. The black box was unopened, antennas all attached, no cracks. Idk what it could be
 

New Threads

Forum statistics

Threads
138,530
Messages
1,430,443
Members
100,541
Latest member
six2twelve