First flight with Itelite DBS mod

Joined
Jul 13, 2016
Messages
142
Reaction score
45
Location
Southern Indiana
I know there are a lot of these videos on here but this one is mine! Now to be honest I was getting 3000 feet before the mod. But with my first flight with the mod I went >10,000 feet and still had signal but not enough balls....here you go!

 
Joined
Oct 3, 2016
Messages
46
Reaction score
8
Very nice, I also got to over 10'000 feet but with the Argtek , but that was pretty much the max I could go. Was it easy reaching that far with the DBS? Because with the Argtek is was kinda hard, I really had to keep pointing straight at the drone , signal would drop so had to reposition to get signal up a bit (not seeing the drone at all) . But still happy I got that far :). Congrats on your distance . 20160920_153958 (1).png
 
Joined
Jul 13, 2016
Messages
142
Reaction score
45
Location
Southern Indiana
Congrats to you as well. It wasn't too hard to get it out that far. I had to reposition the remote control maybe once but I had a good signal even at 10,600 feet. I had about a 65% on the controller but that was as far as I could make myself go.


Sent from my iPhone using PhantomPilots
 
Joined
Nov 2, 2016
Messages
626
Reaction score
233
Age
71
How much battery did you have left, and where you in S mode? That was a good flight, and a beautiful area. You may put your pants on like the rest of us, but have got to have more trouble with balls that big. LOL
 
Joined
Jul 13, 2016
Messages
142
Reaction score
45
Location
Southern Indiana
When I got back to Home I had about 50% left. I had it in GPS. It was nerve inducing. I don't know how those guys go farther than that LoL.


Sent from my iPhone using PhantomPilots
 
Joined
May 30, 2016
Messages
1,751
Reaction score
487
Location
Lancaster, Pa.
Last edited:
Joined
May 30, 2016
Messages
1,751
Reaction score
487
Location
Lancaster, Pa.
Congrats to you as well. It wasn't too hard to get it out that far. I had to reposition the remote control maybe once but I had a good signal even at 10,600 feet. I had about a 65% on the controller but that was as far as I could make myself go.


Sent from my iPhone using PhantomPilots
What was 65% ?
 
Joined
Nov 2, 2016
Messages
626
Reaction score
233
Age
71
Did you have your senors turned off? I am asking a lot of ???. I have the amped version. I haven't tested it yet because I was waiting for my replacement drone. It got here today. Trying to learn as much as I can from you and others. Battery life being a key issue.
 
Joined
Jul 13, 2016
Messages
142
Reaction score
45
Location
Southern Indiana
I was using Autopilot so I could record the screen and then forgot to save the file! The 65 was my signal strength on the controller.


Sent from my iPhone using PhantomPilots
 
Joined
Jul 13, 2016
Messages
142
Reaction score
45
Location
Southern Indiana
I see you were using AutoPilot and not the DJI Go app. Do you think that helped?

I've also made it that far (10,134') with the DBS, but with amps, w/o amps only got to 7200'.
But I normally do turn around when I feel I'm starting to lose signal.
Oh and I'm not sure if using Autopilot made a difference. I'll have to try with the DJI app.


Sent from my iPhone using PhantomPilots
 
Joined
Jul 13, 2016
Messages
142
Reaction score
45
Location
Southern Indiana
Did you have your senors turned off? I am asking a lot of ???. I have the amped version. I haven't tested it yet because I was waiting for my replacement drone. It got here today. Trying to learn as much as I can from you and others. Battery life being a key issue.
I didn't turn off the sensors. It was my regular setup except for the DBS mod. I was happy that I actually did the mod right!




Sent from my iPhone using PhantomPilots
 
Joined
Nov 2, 2016
Messages
626
Reaction score
233
Age
71
So you did it with out the amps. I try not to work on to many things. My gunsmith calls me the "Beaver". Looks like a beaver chewed on it when I get done.
 
Joined
Jul 13, 2016
Messages
142
Reaction score
45
Location
Southern Indiana
So you did it with out the amps. I try not to work on to many things. My gunsmith calls me the "Beaver". Looks like a beaver chewed on it when I get done.
I don't know that I would want my baby any farther away than 2 miles. I think the amps would be overkill for me.


Sent from my iPhone using PhantomPilots
 
Joined
May 30, 2016
Messages
1,751
Reaction score
487
Location
Lancaster, Pa.
1.6.8 which I updated to when I got the drone. I know lots have had problems but I've been lucky. Like I said I was getting 3000+ with the stock RC.


Sent from my iPhone using PhantomPilots
It seems those in a CE mode area are having all the issues with this FW. I'm in FCC mode and also did 1000m with a stock RC and the same FW.
 
Joined
Jul 13, 2016
Messages
142
Reaction score
45
Location
Southern Indiana
I see you were using AutoPilot and not the DJI Go app. Do you think that helped?

I've also made it that far (10,134') with the DBS, but with amps, w/o amps only got to 7200'.
But I normally do turn around when I feel I'm starting to lose signal.
I wanted to let you know I went to the same place and used the Litchi app and got the same distance. Again I still had signal at about 10,600 feet but turned it around. So the same with Autopilot and Litchi.
 

New Threads

Forum statistics

Threads
136,140
Messages
1,408,065
Members
99,058
Latest member
Cherry