Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

setting up second hand p3s

Discussion in 'Standard' started by teccer, Jun 11, 2018.

  1. teccer

    Joined:
    Jun 17, 2015
    Messages:
    546
    Likes Received:
    83
    Location:
    SW UK
    I fly a p3p but a mate has asked me to help him setup a secondhand p3s he has just bought, I know nothing about the standard except that it uses wifi instead of light bridge, the guy he bought it from said he had only flown it a couple of times (we'll see) as it has been flown before is there anything I need to do to set it up for my mate who has only had a small amount of experience flying a P1, the original owner has obviously registered it online with dji so will that be a problem? I asked my mate what sort of tablet he had he said only an old mobile phone so that may be a problem,
    any advice??
    ray
     
  2. msinger

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    29,648
    Likes Received:
    9,495
    Location:
    Harrisburg, PA (US)
    No. Your mate will just need to install DJI GO (version 3), create a DJI account (if needed), and log into that DJI account within DJI GO.

    The connection process is a little different since the P3S uses Wi-Fi. Here's a video showing how to connect the mobile device:




    If it doesn't work, your mate can find a list of recommended and commonly used phones/tablets here.
     
  3. teccer

    Joined:
    Jun 17, 2015
    Messages:
    546
    Likes Received:
    83
    Location:
    SW UK
    thanks Mike,
    will he have to get any email address or password from the previous owner to create a DJI account if needed ?



    Ray
     
  4. msinger

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    29,648
    Likes Received:
    9,495
    Location:
    Harrisburg, PA (US)
    No. Your mate should log into his existing DJI account or create a new DJI account if he does not already have one.
     
  5. teccer

    Joined:
    Jun 17, 2015
    Messages:
    546
    Likes Received:
    83
    Location:
    SW UK
    I know he doesn't have an account with DJI so he will just have to set one up the same as I did with my P3P, correct?
     
  6. msinger

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    29,648
    Likes Received:
    9,495
    Location:
    Harrisburg, PA (US)
    Yes.
     
  7. teccer

    Joined:
    Jun 17, 2015
    Messages:
    546
    Likes Received:
    83
    Location:
    SW UK

    Thanks a lot Mike, I hope it all goes well , I let you know later on in the week
    Ray
     
  8. teccer

    Joined:
    Jun 17, 2015
    Messages:
    546
    Likes Received:
    83
    Location:
    SW UK
    sorry to bother you again but I've been reading up about the p3s and it said to calibrate the compass before every flight, well with my P3P dji has said in the last couple of years it's not necessary to do it unless you get the message to do so, surely this applies to the standard, I don't want to give my mate tomorrow the wrong info

    many thanks
    Ray
     
  9. msinger

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    29,648
    Likes Received:
    9,495
    Location:
    Harrisburg, PA (US)
    While calibrating the compass before every flight won't hurt anything, it would likely be nothing more than a waste of time. Check out the Phantom Compass Calibration Guide for the best known practices.
     
  10. teccer

    Joined:
    Jun 17, 2015
    Messages:
    546
    Likes Received:
    83
    Location:
    SW UK
    well my mate came yesterday and I managed to set it up for him ok, the seller was telling the truth about only 1 or 2 flights as the battery had only been charged 2 times, one thing I noticed was the CSC starts the motors as normal but when it's just sitting on the ground slowly spinning (while we were talking) I tried to use CSC to stop the motors, it didn't work so just pulled down the left stick, that worked, strange thing is as I'm not used to the standard, there's a semi stop on the left stick if you pull down past it will stay there, normal??
    ray
     
  11. msinger

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    29,648
    Likes Received:
    9,495
    Location:
    Harrisburg, PA (US)
    Yes, that's as designed. I removed that throttle lock from my P3S like this.
     
Loading...
Similar Threads - setting second hand Forum Date
First Level Protection / Second Level Protection Settings General Discussion Apr 23, 2014
Best settings for fireworks display Phantom 4 Pro Discussion Jul 24, 2018
Best settings for smooth video transmission CrystalSky Monitors Jul 2, 2018
Battery discharge setting Standard Jun 29, 2018
Setting the Frame Rate of the P4P Video Downlink? Phantom 4 Pro Discussion Jun 21, 2018