Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Phantom 3 professional losing signal a few feet away.

Discussion in 'Pro/Adv Discussion' started by marcelopcjr, Aug 12, 2018.

  1. marcelopcjr

    Joined:
    Aug 12, 2018
    Messages:
    2
    Likes Received:
    1
    Good afternoon!

    At the beginning of the year I acquired a Phantom 3 Professional, it has always been a beauty to fly with it, going to distance and huge altitudes, but recently I am facing some problems.

    I always made flights with altitudes above 200 meters, reaching the limit of 500 meters without the drone losing signal with the remote control. I believe that the equipment has the logs and even the account on the dji website has this information ([email protected]).

    After the last update of the application "DJI GO - For products vefore P4" held on 07/13/2018 the equipment began to present problems. Testing the camera without flying will start to freeze and lock the images.

    The worst is when I start a flight, when the equipment reaches approximately 150 meters of altitude or 100 meters away the drone loses the signal with the remote control, and begins to make the return home. Out that at 50 meters of altitude the image begins to freeze.

    I tested several cell phones / tablets, changed the communicative channels in the custom, diminishes the quality of the transmitted image and even so the drone loses signal with the remote control. Loss of total signal, I can see the drone but even so at 100 meters it loses the signal with the control.

    This is all happening after the last update of the DJI Go application.

    I can not work with the drone anymore, I need a solution as soon as possible.

    Apparatus used for testing:
    Iphone 5S
    Iphone 6S
    Moto E4 Plus
    Moto G5s Plus
    IPar Air 2
    IPad Pro

    Help me because I'm not working because of that, and I've been able to make many flights, even inside closed forests.

    Phantom 3 Professional Firmware v1.11.20

    app DJI GO 3.1.43
     
    umanbean likes this.
  2. Fly Dawg

    Joined:
    Apr 29, 2016
    Messages:
    2,868
    Likes Received:
    1,141
    Location:
    Watkinsville, Georgia
    If you suspect that this is an app issue, it may be worthwhile to try Litchi and see if that works for you. In a pinch it will get you by if that indeed corrects the signal issue, and in the long run, you will like Litchi much better. This really is just the easiest way to determine if you have an app issue or an actual hardware problem. Just my 2 cents.
     
    Revomikey and Phill2 like this.
  3. LarBear360

    Joined:
    Jul 26, 2017
    Messages:
    1,494
    Likes Received:
    671
    Location:
    Irvine (Orange County) CA
    Have you tried re-linking the AC with the RC?

    I've never heard of the app affecting range. You can fly without the app.
     
  4. Fly Dawg

    Joined:
    Apr 29, 2016
    Messages:
    2,868
    Likes Received:
    1,141
    Location:
    Watkinsville, Georgia
    He wouldn't be able to fly at all if this were the case.

    There have been a few instances where this has happened, but only on the latest AC/RC firmware.

    Or any device at all, using just the RC. True.
     
  5. LarBear360

    Joined:
    Jul 26, 2017
    Messages:
    1,494
    Likes Received:
    671
    Location:
    Irvine (Orange County) CA
    When I first experienced range issues with my P3S, the first thing DJI had me try was re-linking. Apparently you CAN fly with a faulty connection, maybe just not as good.
     
  6. Fly Dawg

    Joined:
    Apr 29, 2016
    Messages:
    2,868
    Likes Received:
    1,141
    Location:
    Watkinsville, Georgia
    Interesting. Not sure this would work with light bridge. Since the P3S is wi-fi only. Worth a try though I suppose. Iv'e never seen any aircraft that would fly un-linked to the RC. In the case of the P3A and P3P, you don't even get so far as to start the motors.
     
  7. LarBear360

    Joined:
    Jul 26, 2017
    Messages:
    1,494
    Likes Received:
    671
    Location:
    Irvine (Orange County) CA
    Not un-linked. Re-linked. Simply go through the linking procedure again as if the controller were new.
     
  8. Fly Dawg

    Joined:
    Apr 29, 2016
    Messages:
    2,868
    Likes Received:
    1,141
    Location:
    Watkinsville, Georgia
    Doesn't really make sense, but hey, what is there to loose in trying. Iv'e seen stranger things that are completely UN-explainable.
     
  9. Oso

    Oso

    Joined:
    May 19, 2015
    Messages:
    3,872
    Likes Received:
    2,601
    Location:
    Western US
    We did see people report here back when v1.11.20 was new (July/Aug 2017) that relinking fixed some issues after updating to the latest AC FW even when they already had a green "linked" light on their RC.

    I'm not saying this will help with the OP's issue, I'm just saying that there is precedent for relinking to be helpful even when already linked so the suggestion by @LarBear360 should not be discounted.
     
    #9 Oso, Aug 12, 2018
    Last edited: Aug 12, 2018
    MotorCycle-Man and Fly Dawg like this.
  10. Fly Dawg

    Joined:
    Apr 29, 2016
    Messages:
    2,868
    Likes Received:
    1,141
    Location:
    Watkinsville, Georgia
    Agreed. As I mentioned about latest firmware. Nothing to lose in giving it a try, its easy and fast. As was mentioned earlier by @LarBear360 .
     
    MotorCycle-Man likes this.
  11. solentlife

    Joined:
    Oct 14, 2016
    Messages:
    3,238
    Likes Received:
    1,265
    Location:
    UK Brit living Latvia
    Without the App .. you will only have 50m x 30m flight box ...

    I tested and proved that some while back and actually broke my P3P doing it being unable to clear a tree.

    Nigel
     
    Oso likes this.
  12. umanbean

    Joined:
    Jun 7, 2017
    Messages:
    391
    Likes Received:
    238
    Location:
    Georgia, US
    So revert back to the version of the app you were using when everything was working fine...

    and turn off auto updates in your app store account.
     
Loading...
Similar Threads - Phantom professional losing Forum Date
Help DJI go with phantom 3 professional Control (Go, Litchi, etc..) Today at 9:41 AM
FS - DJI Phantom 4 Professional + OBSIDIAN New Camera ~ 3 batteries ~ Case Club case Classifieds Aug 5, 2018
SOLD- Phantom 3 Pro with Pelican case.. Professional Bundle - SOLD Classifieds Jul 16, 2018
Phantom 3 Professional Bundle $500 OBO Classifieds Jul 15, 2018
DJI Phantom 3 Professional - Photography Bundle! $900.00 Classifieds Jul 9, 2018