Noob issue: DJI pilot app won't connect

Joined
Apr 28, 2015
Messages
9
Reaction score
1
Age
26
Powered on my tx, P3, tx is connecting to P3 (solid green LED on tx), P3 is blinking green (no gps, I'm inside). I connect my iPhone 6s and it asks if I want to trust the device, open the app, and it says disconnected and doesn't give me any kind of feed. Any easy troubleshooting steps? Thanks.
 
Joined
May 10, 2014
Messages
3,012
Reaction score
521
Have you updated the firmware on the drone AND the remote control to the latest v1.1.8 ?
This was released thursday and needs to be installed or you will get this.
 
Joined
Apr 10, 2015
Messages
282
Reaction score
83
Location
Nottingham UK
Have you updated the firmware on the drone AND the remote control to the latest v1.1.8 ?
This was released thursday and needs to be installed or you will get this.
+1

And when you are updating the remote controller make sure you plug the USB lead into the gimbal socket and not the one on the front of the phantom..................like I did and then spent 30 minutes trying to work out why it wouldn't up date.....:confused:
 
  • Like
Reactions: dalebb
Joined
Jun 30, 2014
Messages
54
Reaction score
12
Age
72
Location
Wadsworth, Illinois
JayB I did the same thing, ouch!
 
Joined
Jan 29, 2015
Messages
4,848
Reaction score
2,057
Location
Salt Lake City, UT
I found it very easy to save the firmware file on the SD card and just insert it in the drone then turn it on in order to update the drone. I then just saved the firmware file on a thumbdrive and plugged it into the USB port of the controller then turned it on to update. Be sure to check the SD and thumbdrive afterward for the result file (text file which will contain the results).

Delete the 3 created files from the SD and thumbdrive and you are done.
 
Joined
Mar 17, 2014
Messages
853
Reaction score
469
Location
Big Bear, CA
I found it very easy to save the firmware file on the SD card and just insert it in the drone then turn it on in order to update the drone. I then just saved the firmware file on a thumbdrive and plugged it into the USB port of the controller then turned it on to update. Be sure to check the SD and thumbdrive afterward for the result file (text file which will contain the results).

Delete the 3 created files from the SD and thumbdrive and you are done.
That how I do it.. If you dont have a thumb drive. Connect the tx to the gimbals usb and you will be able to update the tx via the gimbals sd card.
 
Joined
Feb 24, 2015
Messages
629
Reaction score
140
Location
Treasure Island, FL
+1

And when you are updating the remote controller make sure you plug the USB lead into the gimbal socket and not the one on the front of the phantom..................like I did and then spent 30 minutes trying to work out why it wouldn't up date.....:confused:
Thanks JayB - I wasn't aware of that one and would have used the same port I did on my P2V+...
 
  • Like
Reactions: dalebb

New Threads

Forum statistics

Threads
135,447
Messages
1,401,391
Members
98,659
Latest member
Island time