Sport mode SPEED test - How fast can you go?

Joined
Nov 30, 2016
Messages
41
Reaction score
23
Age
50
Hi Guys

Been out playing around with sports mode to test the maximum speed. This is pretty crazy in my world getting up to around 40mph or more. I can easily see something go wrong at the speed.

How fast have you guys tried to fly?

My test was done with a Mavic but would be interesting to hear how it stacks up against the Phantoms

If you're interested you can see how I did here:

Thanks guys.
 

ianzone

**P4**
Joined
May 22, 2016
Messages
6,898
Reaction score
4,650
Age
51
Location
NZ
Hi Guys

Been out playing around with sports mode to test the maximum speed. This is pretty crazy in my world getting up to around 40mph or more. I can easily see something go wrong at the speed.

How fast have you guys tried to fly?

My test was done with a Mavic but would be interesting to hear how it stacks up against the Phantoms

If you're interested you can see how I did here:

Thanks guys.
1493322233595-1268196444.jpg
78.3mph clocked on second flight,,,,now can't get past 59.2mph...sport mode:)
 
Joined
Mar 23, 2017
Messages
330
Reaction score
119
Age
65
Location
Ohio
Your third sentence is something that more pilots should reflect on, and yes I must say it, most of em' are the younger ones who also think they will live forever...the guy over there in the distant corner with the long black robes and the Blade, knows they do not:eek:
 
  • Like
Reactions: ianzone
Joined
Mar 20, 2017
Messages
5
Reaction score
1
Age
34
I've hit 56 mph in atti mode on my P3P recently. But that was with help of wind .
 
Joined
Apr 22, 2017
Messages
507
Reaction score
161
Age
46
I was flying in sport mode yesterday and I got a message saying "maximum speed reached". That was around 45mph.
 
  • Like
Reactions: ianzone

ianzone

**P4**
Joined
May 22, 2016
Messages
6,898
Reaction score
4,650
Age
51
Location
NZ
I was flying in sport mode yesterday and I got a message saying "maximum speed reached". That was around 45mph.
HI I not had logo like that come up yet and I know me p4 is not seem to be going like it used to,,,no crashes but the speed has dropped ,,,used to go like bat outa he'll,,,not revs hard and leans forward but handbrake on somewhere,,:eek:
 

Meta4

Moderator
Staff Member
Premium Pilot
Joined
Jan 8, 2014
Messages
14,745
Reaction score
8,741
View attachment 81197 78.3mph clocked on second flight,,,,now can't get past 59.2mph...sport mode:)
Go back and check the flight record for that particular flight and replay it.
You'll find find that you never got to 78MPH anywhere in the flight.
I'll guess it might have been something around 48.6 mph.
To reach 78mph, you would have to have flown in a wind that you would never consider launching with ... and probably would have lost the Phantom as it couldn't fight its way back.
 
  • Like
Reactions: ianzone

ianzone

**P4**
Joined
May 22, 2016
Messages
6,898
Reaction score
4,650
Age
51
Location
NZ
Go back and check the flight record for that particular flight and replay it.
You'll find find that you never got to 78MPH anywhere in the flight.
I'll guess it might have been something around 48.6 mph.
To reach 78mph, you would have to have flown in a wind that you would never consider launching with ... and probably would have lost the Phantom as it couldn't fight its way back.
Ha I was waiting...Yeh I thought some was not right but kept picture just for reference,,,,explains why I thought it not going right but it was,,all flights records show around 42mph up to 52.....:):)
 

Meta4

Moderator
Staff Member
Premium Pilot
Joined
Jan 8, 2014
Messages
14,745
Reaction score
8,741
Ha I was waiting...Yeh I thought some was not right but kept picture just for reference,,,,explains why I thought it not going right but it was,,all flights records show around 42mph up to 52.....:):)
There's a bug in that page that shows your top speed in Km/h but labels it in MPH.
 

ianzone

**P4**
Joined
May 22, 2016
Messages
6,898
Reaction score
4,650
Age
51
Location
NZ
There's a bug in that page that shows your top speed in Km/h but labels it in MPH.
OK thanks I go though settings and redo ,,,I notice my setting in ft aswell used to be mtr,,,,app must have changed it somehow
 

New Threads

Forum statistics

Threads
140,505
Messages
1,448,316
Members
102,297
Latest member
joebrookskahn