Start again

cwt

Joined
Jul 11, 2020
Messages
5
Reaction score
0
Age
41
Hi folks. after moving and renovation drone flying has been bottom of my to do list. I've got my phantom 3 professional out today, fully charged remote and batteries.
Plugged it into I pad that it ran from before and wouldn't display camera view, just displays how to connect.
Deleted app and started again, paired remote with craft, remote showed green light and could move gimbal up/ down but still no camera option on app.
Did firmware update onto SD card and left craft for 1 hour, it appeared to be updating making noises, moving gimbal etc.
Now remote won't pair with craft. Remote light blinks fast between red/green and app still has no acknowledgement of anything. Tried iPad and Android phone.
When I go into app I can view all my old saved flights.
I don't know where I am with it all and wondered if there was some factory reset and could start again as if I had just got it out of the box.
Thanks.
 
Joined
Nov 1, 2018
Messages
977
Reaction score
465
Age
82
So if it was working all OK when you put it away, why do updates etc?
I guess the first place to start is what firmware are you running on the RC/AC now? I'm no expert but have a P3A so similar to yours. There are plenty of knowledgeable people on here to help......
 

KachemakDiver

Premium Pilot
Joined
May 15, 2019
Messages
1,128
Reaction score
774
Age
58
Location
Homer,Alaska
Yep,, sounds like a firmware mismatch between rc and ac. The no image transmission on your device is likely due to long period of time between power up. The nand chip lost its memory. It happens a lot with the P3P model.
 

cwt

Joined
Jul 11, 2020
Messages
5
Reaction score
0
Age
41
Yep,, sounds like a firmware mismatch between rc and ac. The no image transmission on your device is likely due to long period of time between power up. The nand chip lost its memory. It happens a lot with the P3P model.
[/Q
What's the answer to get it going?
 
Joined
Nov 1, 2018
Messages
977
Reaction score
465
Age
82
As I said previously cwt, what firmware have you got installed on the AC and RC?
 
Joined
Nov 1, 2018
Messages
977
Reaction score
465
Age
82
So when you turn on the RC and plug in your iPad, can you run the Go App? If you can you should be able to go into the menu and see what firmware you're running on the RC.
Frome home screen, tap the three bars at the top right of screen..............
IMG_7824.jpg

Scroll down to last option - "About" and tap that.............

IMG_7825.jpg

Then you should see the firmware version for the RC and the App version......

IMG_7826.jpg
 

cwt

Joined
Jul 11, 2020
Messages
5
Reaction score
0
Age
41
if
So when you turn on the RC and plug in your iPad, can you run the Go App? If you can you should be able to go into the menu and see what firmware you're running on the RC.
Frome home screen, tap the three bars at the top right of screen..............
View attachment 119404

Scroll down to last option - "About" and tap that.............

View attachment 119405

Then you should see the firmware version for the RC and the App version......

View attachment 119406
I can get DJI go app up but it won't connect to AC or RC. All I have is previous flights from years ago
 
Joined
Nov 1, 2018
Messages
977
Reaction score
465
Age
82
How to reset RC in writing............
Have the controller OFF. Press and hold down C1+C2+red record button (top left) + right wheel button in (top right).
Somehow turn the controller ON and keep holding the four buttons for about 5 seconds.
now release - the controller should be reset.

Now you need to relink the RC to the AC..........

Turn RC and AC ON
Press the link button (14) on the AC - it will blink RED when AC is ready to link
Screenshot 2020-07-13 at 12.14.00.jpg

Press C1 and C2 and the RED record button on the RC - the RC should BEEP.
Let go C1 & C2 and press the RH side wheel - the first (LH) light on the RC will turn BLUE and the RC will constantly BEEP _ . . _ . . _ . . (D in morse)
The RC will stop b beeping and the link light will turn GREEN if linking is successful.
 
  • Like
Reactions: cwt
Joined
Jan 23, 2016
Messages
229
Reaction score
62
Age
61
Perhaps this post will help:
 
Joined
Nov 1, 2018
Messages
977
Reaction score
465
Age
82
How are you getting on CWT?
Any success?

Funnily enough I thought I'd had a problem with the latest AC firmware, 1.11.20 and had downgraded to an earlier version, so was surprised to find that I am in fact running it and, touch wood, everything has been very stable.

IMG_7826.jpg
 
  • Like
Reactions: KachemakDiver

New Threads

Members online

Forum statistics

Threads
140,499
Messages
1,448,238
Members
102,289
Latest member
DanTucker