RC will not link with drone

Joined
May 8, 2019
Messages
11
Reaction score
1
Location
NY
Hello, Last time I flew about two weeks ago everything was fine with no problems. When I got ready to fly this
morning the DJI app is telling me aircraft is disconnected. I had a green light on the drone next to the connect
button. I can also move the camera from the remote. I tried to connect several times but no luck. I can't tell if
the problem is with the remote or drone. Any help would be appreciated. Thanks
 

Fly Dawg

"Electricity is really just organized lightning"
Premium Pilot
Joined
Apr 29, 2016
Messages
4,458
Reaction score
1,965
Location
Watkinsville, Georgia

Fly Dawg

"Electricity is really just organized lightning"
Premium Pilot
Joined
Apr 29, 2016
Messages
4,458
Reaction score
1,965
Location
Watkinsville, Georgia
Joined
May 8, 2019
Messages
11
Reaction score
1
Location
NY
That's what I suspected. Try this:

Link P3 to RC
I tried that several times and would not connect. When I first power everything up I have a green light
on both the controller and the P3P. When I try to connect the light on the controller stays green until I
press the connect button on the drone then both go red and stays that way until I shut everything down.
Then on restart both are green but I still get the aircraft not connected. I am at a complete loss as to why
this can happen as I have never had this problem before even having not using the drone for several months.
 

Fly Dawg

"Electricity is really just organized lightning"
Premium Pilot
Joined
Apr 29, 2016
Messages
4,458
Reaction score
1,965
Location
Watkinsville, Georgia
I am at a complete loss as to why
this can happen as I have never had this problem before even having not using the drone for several months.
What are your RC and AC firmware versions?
 

Fly Dawg

"Electricity is really just organized lightning"
Premium Pilot
Joined
Apr 29, 2016
Messages
4,458
Reaction score
1,965
Location
Watkinsville, Georgia
AC = 1.11.2
RC = 1.9.3
I think those are the correct versions to match. Have you tried without your device ( Aircraft and RC Only ). See if the status lights remain green and then try to start the motors. That would narrow it down a bit. If that works, then there is most likely an app interface issue, the USB cable or port possibly as well. What device are you using?
 
Joined
May 8, 2019
Messages
11
Reaction score
1
Location
NY
I think those are the correct versions to match. Have you tried without your device ( Aircraft and RC Only ). See if the status lights remain green and then try to start the motors. That would narrow it down a bit. If that works, then there is most likely an app interface issue, the USB cable or port possibly as well. What device are you using?
With AC and RC on with green lights on both, engines will not start, although I can move the camera. I checked the USB cable earlier and it seems to be fine.
 

Fly Dawg

"Electricity is really just organized lightning"
Premium Pilot
Joined
Apr 29, 2016
Messages
4,458
Reaction score
1,965
Location
Watkinsville, Georgia
  • Like
Reactions: JoBe
Joined
May 8, 2019
Messages
11
Reaction score
1
Location
NY
@dennis28 See this thread. Specifically Post#7 and "manual re-bind"

Firmware 1.11.2
Well I tried the manual re-bind. It worked and I was able to start the motors and all seemed fine. I shut
down and after a few minutes I started it up again and it was not connected. I have gone thru the re-bind
procedure again several times and they will not connect. I did notice that there is a blinking red light on a
circuit board that I can see thru the air vent just forward of the reset button and light. I am now wondering
if it is signaling a problem on that board.
 
Joined
Feb 13, 2019
Messages
725
Reaction score
477
Age
67
Location
IRB, Fl
See if you can find a remote to borrow. There’s a 300C in classified for $100 shipped, if it comes to that. (add says $130 but $100 now). Hope you find your problem good luck.
 
  • Like
Reactions: ianzone

ianzone

5000KM TO SOUTHPOLE
Premium Pilot
Joined
May 22, 2016
Messages
5,591
Reaction score
3,132
Age
50
Location
EARTH.NZ
Well I tried the manual re-bind. It worked and I was able to start the motors and all seemed fine. I shut
down and after a few minutes I started it up again and it was not connected. I have gone thru the re-bind
procedure again several times and they will not connect. I did notice that there is a blinking red light on a
circuit board that I can see thru the air vent just forward of the reset button and light. I am now wondering
if it is signaling a problem on that board.
Are you saying now manual link wont hold either,,have look at your sensors,I would start with imu calibration followed by remote stick calibration, not 100% sure this will help the link hold but it might,got my brain ticking,,what happens in app when rc linking,do you get confirm frequency setting ?
 
  • Like
Reactions: Custom_Build
Joined
May 15, 2019
Messages
118
Reaction score
69
Age
57
Location
Homer,Alaska
Is your remote controller a GL300A? They can be famous for the USB board failure after sitting unused for extended time. I had 3 of them with the same problem you are describing, replaced the USB board and solved the problem.
Like ianzone mentioned,find another remote controller and see if that fixes the issue.
 
  • Like
Reactions: JoBe and Capt KO

New Threads

Forum statistics

Threads
136,090
Messages
1,407,537
Members
99,034
Latest member
farjot