P4 Lightbridge + Slave Remote

Joined
Apr 14, 2016
Messages
6
Reaction score
0
Age
59
I am confused. The P4 supposedly has lightbridge, and some threads talk about joining a slave remote:

Second Remote for P4... Options?

Yet, I cannot find the P4 remote for sale separately and DJI seems to think it cannot be done:

Dear XXXXXk,

Thanks for contacting DJI customer support.

We are sorry that Phantom 4 is not supportive with a slave RC.

Thanks for choosing DJI.

Regards,

DJI Customer Support​

Are they wrong? Has anyone bound a slave remote so that one controls the camera and another controls the drone?

-iWombat
 

sar104

Aut disce aut discede
Premium Pilot
Joined
Mar 22, 2014
Messages
5,146
Reaction score
2,580
Location
Los Alamos, NM.
That's not what they are discussing - it was a question of having another RC available with boosters and/or longer range antennas for more distant flights.
 

sar104

Aut disce aut discede
Premium Pilot
Joined
Mar 22, 2014
Messages
5,146
Reaction score
2,580
Location
Los Alamos, NM.
Same answer - they are just discussing the use of different RCs to obtain increased range.
 
Joined
Apr 14, 2016
Messages
6
Reaction score
0
Age
59
Right again. Guess no-one has tried Slave with P4, maybe DJI support is right.

Still confused about why though. Thought lightbridge implied slave support.
 

sar104

Aut disce aut discede
Premium Pilot
Joined
Mar 22, 2014
Messages
5,146
Reaction score
2,580
Location
Los Alamos, NM.
Lightbridge is just a long-range, spread-spectrum radio link that handles control, telemetry and video. It doesn't imply anything beyond that - other features are platform dependent.

In any case, on a P4 the only camera control is pitch, so a separate controller for that doesn't make all that much sense.
 
Joined
Apr 14, 2016
Messages
6
Reaction score
0
Age
59
Control is not what I really wanted anyway, I was just hoping to use hdmi output on a modded slave remote for an "untethered" connection to a television 50 yards away from the real controller flying the copter.

Is there some lightbridge receiver I can use instead?

Otherwise, I need to hook up a 50-ft hdmi cable to my hdmi-modded P4 remote and tether myself to the house.
 

sar104

Aut disce aut discede
Premium Pilot
Joined
Mar 22, 2014
Messages
5,146
Reaction score
2,580
Location
Los Alamos, NM.
If you are using an iOS device and have an AppleTV then you may be able to mirror the device to the TV with AirPlay.
 
Joined
Apr 14, 2016
Messages
6
Reaction score
0
Age
59
That's true. I use an iPad Air 2. I guess there is also the YouTube Streaming option if I can figure out how to stream it through a wi-fi connection so it doesn't eat all my cellular data.
 
Joined
Mar 5, 2016
Messages
1,039
Reaction score
288
Age
50
Certainly doesn't have to be an Apple device, my Asus 8s works with my new curved Samsung TV without using an app. I am an apple guy tho, my IPhone shoots YouTube right to it too without an app.
 
  • Like
Reactions: sar104
Phantom Drones from EALLRC.com

New Threads

Forum statistics

Threads
136,373
Messages
1,410,387
Members
99,195
Latest member
Remnant UAV