Professional No gimbal activity after replacing ribbon cable

Joined
Oct 28, 2020
Messages
3
Reaction score
0
Age
36
I have replaced these cables many times before, but this time the roll motor separated and ripped the cable. I bought a FStop Labs kit and rebuilt the arms and cable. The drone will power up, I see lights on the gimbal board, but the camera does no dance and is dead. Does a bad roll motor cause this behavior?
 
Joined
Nov 23, 2020
Messages
41
Reaction score
28
Age
53
Do you get a red or green light on the front of the gimbal board. Small pinhole size. Are the motors getting warm / hot.
Are the motors installed with the shaft in the correct alignment. ( I rebuilt mine at least a dozen times before I figured that out ) the slot in the shaft must be in the correct position.
Check the 3 pins on the potentiometer on the motor boards and make sure there is continuity and check the resistance. After a crash what are the outer pins seems to lift from the board. I also try replacing the wires from the body to the gimbal sounds like one of them could have had pinched and not making contact. It's always one of a hundred things they're easily overlooked. Also open the top cover and make sure the black wire harness is still connected, those like to bend or pop off from the main board
 

Attachments

  • 20201020_172222.png
    20201020_172222.png
    1.3 MB · Views: 30
Joined
Nov 23, 2020
Messages
41
Reaction score
28
Age
53
Here is a cheat sheet a member here posted, I cant think of who made it ,but wanted to give them the proper credit for thier in depth chart.
 

Attachments

  • fig134647.png
    fig134647.png
    332.9 KB · Views: 51

KachemakDiver

Premium Pilot
Joined
May 15, 2019
Messages
1,143
Reaction score
780
Age
58
Location
Homer,Alaska
I have replaced these cables many times before, but this time the roll motor separated and ripped the cable. I bought a FStop Labs kit and rebuilt the arms and cable. The drone will power up, I see lights on the gimbal board, but the camera does no dance and is dead. Does a bad roll motor cause this behavior?
Curious if you have resolved the problem?
 

New Threads

Members online

Forum statistics

Threads
140,618
Messages
1,449,361
Members
102,421
Latest member
ОliverСhristopher