Gimbal not responding to app

Joined
Apr 10, 2015
Messages
8
Reaction score
0
Age
69
Software is all up to date.
The gimbal seems to 'self calibrate' normally on power up.
There's a nice clear picture on the iPhone.
Can't get the gimbal to respond to the up and down arrows on the app. in camera mode. Fpv mode is disabled. The Accelerometer button toggles normally but the tilt status bar on the right side of the screen remains grey with the topmost part red and won't move. Also noticed that when I move the left stick side to side (yaw) there is a slight movement of the gimbal.
Tried reinstalling the app and have done both Phantom and RC calibrations.
Any thoughts would help.
Thanks!!!
 

msinger

Approved Vendor
Joined
Oct 30, 2014
Messages
30,581
Reaction score
10,027
Location
Harrisburg, PA (US)
What kind of Phantom do you have? Do you have a tilt wheel on your remote controller?
 
Joined
Apr 10, 2015
Messages
8
Reaction score
0
Age
69
What kind of Phantom do you have? Do you have a tilt wheel on your remote controller?
I have a recently purchased Phantom Vision 2 +. The RC has the tilt wheel.
The RC is model NPVT581 and I've checked the "Upgrade Version" box in the
Phantom 2 assist app
 

msinger

Approved Vendor
Joined
Oct 30, 2014
Messages
30,581
Reaction score
10,027
Location
Harrisburg, PA (US)
And, you followed these steps exactly?

 
Joined
Apr 17, 2015
Messages
14
Reaction score
3
Age
50
Software is all up to date.
The gimbal seems to 'self calibrate' normally on power up.
There's a nice clear picture on the iPhone.
Can't get the gimbal to respond to the up and down arrows on the app. in camera mode. Fpv mode is disabled. The Accelerometer button toggles normally but the tilt status bar on the right side of the screen remains grey with the topmost part red and won't move. Also noticed that when I move the left stick side to side (yaw) there is a slight movement of the gimbal.
Tried reinstalling the app and have done both Phantom and RC calibrations.
Any thoughts would help.
Thanks!!!
 
Joined
Apr 17, 2015
Messages
14
Reaction score
3
Age
50
Yes I had this problem yesterday - accidently recalibrated thumbwheel on top
LHS of RC whilst switching to NAZAM mode. I fixed it by hooking up to the
PC assistant & switching on the RC. Then went to the Basic tab and the
RC drop down tab. Click on the X1 Recalibrate button and wiggle the thumb
wheel - you should see the graphic above centralise and now everything should
work. Hope this helps.
 
  • Like
Reactions: Rickm
Joined
Apr 10, 2015
Messages
8
Reaction score
0
Age
69
Yes I had this problem yesterday - accidently recalibrated thumbwheel on top
LHS of RC whilst switching to NAZAM mode. I fixed it by hooking up to the
PC assistant & switching on the RC. Then went to the Basic tab and the
RC drop down tab. Click on the X1 Recalibrate button and wiggle the thumb
wheel - you should see the graphic above centralise and now everything should
work. Hope this helps.
On
 
Joined
Apr 19, 2015
Messages
2
Reaction score
1
Age
69
Location
Mandan, North Dakota
My phantom 2 Vision + did the same thing after a software update. The gymbol stopped working, the camera working great, flying was great, everything but the gymbal worked. I found I had to reset the phantom. There is no reset button you have to actually short across 2 pins on the processor to make this happen and then reload the software. I found this
. If you follow it exactly as he shows it, your gymbal should work. I did and now everything is working great again. I didn't use the wire jumpers like he did, I got a small jumper from a computer store and that worked good. Good luck
 
  • Like
Reactions: Mako79
Joined
May 16, 2014
Messages
3,530
Reaction score
625
Location
Sydney Australia
My phantom 2 Vision + did the same thing after a software update. The gymbol stopped working, the camera working great, flying was great, everything but the gymbal worked. I found I had to reset the phantom. There is no reset button you have to actually short across 2 pins on the processor to make this happen and then reload the software. I found this
. If you follow it exactly as he shows it, your gymbal should work. I did and now everything is working great again. I didn't use the wire jumpers like he did, I got a small jumper from a computer store and that worked good. Good luck
Fkn Wow!!!
This should be a sticky.
This will enable users to roll back firmware.
Just download 1.08 if you want some freedom...
http://www.droneslinger.com/software.html
 

New Threads

Forum statistics

Threads
133,997
Messages
1,387,155
Members
97,733
Latest member
Patrick T