Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

DJI P2 and Zenmuse H4-3D Issue -

Discussion in 'Zenmuse H3-3D/H4-3D GoPro Gimbal' started by chadandreo, May 27, 2015.

  1. chadandreo

    Joined:
    Mar 19, 2014
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Location:
    South Florida and NYC
    Hi,
    I just upgraded my P2 with lever remote to a H4-3D from a H3-2D and I am having issues with my gimbal control.

    Whenever I move the X1 lever, the gimbal just goes completely up or down, instead of partially based on how far I move the lever. I tried calibrating it and adjusting settings using every software thats available, but I am having no luck with fixing this issue. The only thing I am able to adjust is the tilt control gain.

    Other Issues:
    In the PT2 software, the gimbal comes up as a H3-3D.
    The gimbal does not appear in the Zenmuse assistance software.

    I have also contacted customer service and they were unable to help me at the moment.
    Also, I am using windows and a mac.

    Hopefully one of you guys have a solution.

    Thanks
     
  2. jason

    Joined:
    Oct 12, 2014
    Messages:
    4,695
    Likes Received:
    475
    Location:
    Commerce Twp,MI
    When you change equipment as you have done X1 as to be calibrated in both the RC and P2 software. There are also gimbal settings in the P2 software in the advance tab.
     
  3. chadandreo

    Joined:
    Mar 19, 2014
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Location:
    South Florida and NYC
    Yea. I calibrated it in both programs and played with the settings in Advanced>Gimbal
     
  4. M3RT

    Joined:
    Jun 4, 2015
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    I have a similar issue or let say half of yours :) I managed to adjust the control by first calibrating X1 with RC then again with Assistant.

    Basic>RC (X1 calibration) not Advanced>Gimbal

    Then I changed the tilt angles from -ve to +ve values. It worked.

    But as you say, my gimbal also appears as H3-3D and Zenmuse assistant software seems like it cannot deteck my gimbal at all.

    Strange...
     
Loading...
Similar Threads - DJI Zenmuse Issue Forum Date
DJI PHANTOM 2 v3 HD3D Zenmuse Failsafe issue Phantom 2 Help Nov 12, 2016
DJI Phantom 2 Zenmuse Gimbal Issues Phantom 2 Discussion Sep 29, 2014
DJI Zenmuse Gimbal issues Phantom 2 Help Sep 6, 2013
Dji Phantom 2 with Zenmuse H3-3D and Denver Ac-5000w possible? Zenmuse H3-3D/H4-3D GoPro Gimbal Feb 8, 2017
Dji Zenmuse X5 for sale in the UK Classifieds Dec 6, 2016