Constant "Weak Transmission" or "No Transmission Signal"

Joined
Oct 28, 2016
Messages
3
Reaction score
0
Age
43
I have owned my DJI phantom 3 pro for almost a year now. I use it almost every day for shooting farm and ranch real estate. The transmission signal has been so unstable it is extremely frustrating. Today I was shooting a development and I couldn't get more than one second of stable communication. I am so frustrated at this point I'm ready to sell my DJI and try A different brand of drone. Yes every single bit of my firmware is up-to-date. Yes I have tried recalibrating my IMU. Yes I re linked my remote to my drone. Yes I calibrated both my phone and my remote. I made sure all of the applications were closed on my phone. I even put my phone in airplane mode which usually helps but today did not help one bit. I have also bought new SD cards and cables and the antenna extender bunny ears. Nothing helps. Do ya'll think I need to change my antenna in my drone?

I have tried using the auto channel selection it is absolutely worse than choosing the channel myself. It seems there is absolutely nothing I can do to have communication in a consistent way with my drone.
 
Joined
Sep 25, 2015
Messages
1,095
Reaction score
344
Age
65
Location
Aiken, SC, USA
Yes, try another cable. And remember, there is always a "blind spot" directly above you, move off to the side a bit. As far as brand-swapping goes, nothing I know of has the range of LightBridge, unless it's Occu-Sync. They are both DJI systems.
 
  • Like
Reactions: pairofspades
Joined
Sep 25, 2015
Messages
1,095
Reaction score
344
Age
65
Location
Aiken, SC, USA
One more thing, if you are flying in a wi-fi congested area (like a development), you may need to use the auto-channel so it can dodge the busy channels and find a clear one.
 
Joined
Oct 28, 2016
Messages
3
Reaction score
0
Age
43
One more thing, if you are flying in a wi-fi congested area (like a development), you may need to use the auto-channel so it can dodge the busy channels and find a clear one.
I have never ever had good luck with auto. When I learned about custom channels I never looked back. This transmission signal issue has been here since day one
 
Joined
Jan 4, 2016
Messages
7,734
Reaction score
3,026
Location
Australia
Don't put it in the driveway and back over it just yet.

I had this issue. For me it was the downlink Channel had been changed to manual (DJI GO update). I swapped it back to auto and all has been good since.
 

New Threads

Forum statistics

Threads
133,618
Messages
1,383,588
Members
97,506
Latest member
kevin carter