Camera is shaking please help

Joined
Jan 7, 2020
Messages
10
Reaction score
6
Age
23
Hey guys ive got a phantom 4 and when i start it up the camera points down then goes to come up but start bobbing like a bobble head uncontrollably i can still fly it fine but the camera is horrendous 🤣
 

RodPad

Premium Pilot
Joined
May 20, 2015
Messages
6,083
Reaction score
1,327
Age
58
Location
Pacific,NorthWet, 97031
Welcome to the Forum!
Yes History!

A: When it Worked.

Please post your details here. ( Between A: and B: ) ;) :)

B: When it Won't


Rod
 

ianzone

**P4**
Joined
May 22, 2016
Messages
6,901
Reaction score
4,659
Age
51
Location
NZ
Hey guys ive got a phantom 4 and when i start it up the camera points down then goes to come up but start bobbing like a bobble head uncontrollably i can still fly it fine but the camera is horrendous 🤣
Gimble calibration change anything
 
Joined
Jan 7, 2020
Messages
10
Reaction score
6
Age
23
Welcome to the Forum!
Yes History!

A: When it Worked.

Please post your details here. ( Between A: and B: ) ;) :)

B: When it Won't


Rod
It worked when i was in Victoria then traveled to qld in its box with the gyro clamp then i flew it in qld it had a topple over when landing but surely that could be the issue! Also i had just went and baught a new sd card because it didnt have one
 
  • Like
Reactions: RodPad

ianzone

**P4**
Joined
May 22, 2016
Messages
6,901
Reaction score
4,659
Age
51
Location
NZ
I know the yaw motor has a sensor and could be playing up after tipping over,,,any gimble overload prompt,? Have you tryed imu calibration ,,should still work normal without sd card in it,gimble light green
 
  • Like
Reactions: Kuzza27

RodPad

Premium Pilot
Joined
May 20, 2015
Messages
6,083
Reaction score
1,327
Age
58
Location
Pacific,NorthWet, 97031
You might post a short video clip, I bet we can get you some help.

Rod
 
  • Like
Reactions: Kuzza27
Joined
Jan 7, 2020
Messages
10
Reaction score
6
Age
23
under 10 hours and never crashed other then the tip over 2 days ago but that was after it was playing up so i dont think it has anything to do with the crash
 

RodPad

Premium Pilot
Joined
May 20, 2015
Messages
6,083
Reaction score
1,327
Age
58
Location
Pacific,NorthWet, 97031
Its not letting me post a video of it.. any help??
Upload the video on a dropbox, onedrive, gdrive, etc. Share a link.
or
Upload to youtube, vimeo, etc. Share the link.



Rod
 

RodPad

Premium Pilot
Joined
May 20, 2015
Messages
6,083
Reaction score
1,327
Age
58
Location
Pacific,NorthWet, 97031
Now we need to get you some help. I know nothing about a P4.

I just realized this post is in General and Photo, you would get better attention in a P4 Section.

Let me see what I can do...

Rod
 
  • Like
Reactions: ianzone and BigAl07

BigAl07

Administrator
Staff Member
Premium Pilot
Joined
Jan 5, 2015
Messages
7,025
Reaction score
5,859
Age
50
Location
Western North Carolina
Now we need to get you some help. I know nothing about a P4.

I just realized this post is in General and Photo, you would get better attention in a P4 Section.

Let me see what I can do...

Rod


Moved to P4 section :)
 
  • Like
Reactions: Kuzza27 and RodPad

ianzone

**P4**
Joined
May 22, 2016
Messages
6,901
Reaction score
4,659
Age
51
Location
NZ

Hopefully this works its just a quick video ill try get one after work today
Just bobbing like a bobble head 😂
Poltigist ,wow not seen that style of dance before,,all I can suggest after watching is unplug main ribbon that powers cam and rety connecting it,my heads moving like that trying to think,,hard to set my mind on a fix for this,I can see this be trail and error on what goes on,,start by unplugging and reconnecting carefully or ribbon damage occur...sorry was writing ,did not notice the move
 
  • Like
Reactions: RodPad

RodPad

Premium Pilot
Joined
May 20, 2015
Messages
6,083
Reaction score
1,327
Age
58
Location
Pacific,NorthWet, 97031
Unplug the ribbon at the back of camera or in the back of the gimble?
I would think the camera end, the cable may have pulled loose (out of the connector), not all wires are making contact.

Rod
 
Joined
Jan 7, 2020
Messages
10
Reaction score
6
Age
23
I would think the camera end, the cable may have pulled loose (out of the connector), not all wires are making contact.

Rod
I pulled the camera apart and checked ribbons they all seemed to be in and all the clips were locked still bouncing
 
  • Like
Reactions: RodPad

RodPad

Premium Pilot
Joined
May 20, 2015
Messages
6,083
Reaction score
1,327
Age
58
Location
Pacific,NorthWet, 97031
I pulled the camera apart and checked ribbons they all seemed to be in and all the clips were locked still bouncing
Anybody else have some ideas?

Rod
 

New Threads

Forum statistics

Threads
140,509
Messages
1,448,388
Members
102,304
Latest member
Ty222