Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

ZenMuse 3d Gimbal - Range of Motion

Discussion in 'Zenmuse H3-3D/H4-3D GoPro Gimbal' started by Creek.Jumper, Aug 29, 2014.

  1. Creek.Jumper

    Joined:
    Aug 29, 2014
    Messages:
    69
    Likes Received:
    0
    Hi, I just got a vision 2 with the H3-3D Gimbal.

    When I pan the gopro/gimbal down with the transmitter, the gopro seems to go about 3/4 of the way to being level with the ground, but wont go any further -- is this correct, or do I need to adjust this somehow?
     
  2. noiseboy72

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    575
    Likes Received:
    17
    Location:
    Lincs, UK
    Have you calibrated the radio control and also the quadcopter?

    Use the R/C assistant to set the full movement of the control slider, then re-calibrate using the Phantom assistant. You can also set the tilt limits from here as well.
     
  3. DDMSteve

    Joined:
    Mar 27, 2014
    Messages:
    58
    Likes Received:
    0
    Location:
    Salt Lake City, UT
    Definitely need to do a transmitter calibration. Remember that the DJI "RC" assistant software is different from the Phantom Assistant software. When you do a calibration you need to move the sticks in all directions, including the S1 and S2 switches as well as the lever on the back to control the gimbal. I once did a calibration and forgot to move the slider and panicked when the gimbal would only move about 5 degrees :oops:

    If that doesn't solve it, do as suggested above and check your limits on the Phantom Assistant software under the Gimbal setup.
     
  4. Creek.Jumper

    Joined:
    Aug 29, 2014
    Messages:
    69
    Likes Received:
    0
    Thanks all. After setting the tilt, looks great now
     
  5. Creek.Jumper

    Joined:
    Aug 29, 2014
    Messages:
    69
    Likes Received:
    0
    While we are on the topic...What is with the USB cable for the gopro? looks like it will break easily. Are there any known issues?
     
  6. noiseboy72

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    575
    Likes Received:
    17
    Location:
    Lincs, UK
    Lots of issues with the cable. Treat it gently and be very careful when unplugging.

    It looks like DJi could not continue to fit the GoPro back connector to the gimbal, so this is their compromise.
     
Loading...
Similar Threads - ZenMuse Gimbal Range Forum Date
SJCAM S7 Star with Zenmuse H3-3D gimbal Photos and Video Aug 13, 2017
what camera for Zenmuse Gimbal? Phantom 2 Vision + Help Jul 22, 2017
Shaking zenmuse gimbal (or drone) ? Zenmuse H3-3D/H4-3D GoPro Gimbal Jul 3, 2017
Zenmuse gimbal if it can be connected to a controller Zenmuse H3-2D GoPro Gimbal Dec 19, 2016
Does the Zenmuse H3-3D gimbal work with the DJI Matrice 100? General Discussion Nov 15, 2016