Rotopixel Gimbal working with software version 3.12?

Joined
Dec 29, 2014
Messages
676
Reaction score
253
Age
54
Location
Yorkton Sask Canada
Just wondering I have the phantom vision and am looking at getting the rotopixel giumbal for it, am I going to have nothing but grief with it if I get it or is it working good with the newest software version?
 

dirkclod

Moderator
Staff Member
Premium Pilot
Joined
May 9, 2014
Messages
15,322
Reaction score
9,142
Age
66
Location
Amory Mississippi
I had mine on with the new software and worked great till I had crash and am in limbo at the moment but no grief what so ever ! :)
 
Joined
Dec 29, 2014
Messages
676
Reaction score
253
Age
54
Location
Yorkton Sask Canada
I had mine on with the new software and worked great till I had crash and am in limbo at the moment but no grief what so ever ! :)
Thanks that gives me some reassurance then just been reading up on here about the problems people have had with them and was a bit worried about ordering one
 

dirkclod

Moderator
Staff Member
Premium Pilot
Joined
May 9, 2014
Messages
15,322
Reaction score
9,142
Age
66
Location
Amory Mississippi
I have seen where some folks where having some issues with calibrating the compass but I had put the shielded compass on mine and had no issues till I crashed it . Nothing to do with gimbal though !! I don't think you can get one as good as the RPG !! JMHO ;)
 
  • Like
Reactions: Cyclone
Joined
Feb 1, 2014
Messages
550
Reaction score
137
Age
53
Location
Essex, UK
As above. The Vision with rpg might just be as good and stronger in a crash, than the Plus.
 
  • Like
Reactions: dirkclod

dirkclod

Moderator
Staff Member
Premium Pilot
Joined
May 9, 2014
Messages
15,322
Reaction score
9,142
Age
66
Location
Amory Mississippi
Thanks that gives me some reassurance then just been reading up on here about the problems people have had with them and was a bit worried about ordering one
Here...made ya an avatar Squiddley ! Already sized right ;)
avatar.png
 

dirkclod

Moderator
Staff Member
Premium Pilot
Joined
May 9, 2014
Messages
15,322
Reaction score
9,142
Age
66
Location
Amory Mississippi

dirkclod

Moderator
Staff Member
Premium Pilot
Joined
May 9, 2014
Messages
15,322
Reaction score
9,142
Age
66
Location
Amory Mississippi

dirkclod

Moderator
Staff Member
Premium Pilot
Joined
May 9, 2014
Messages
15,322
Reaction score
9,142
Age
66
Location
Amory Mississippi
Last edited:

dirkclod

Moderator
Staff Member
Premium Pilot
Joined
May 9, 2014
Messages
15,322
Reaction score
9,142
Age
66
Location
Amory Mississippi

dirkclod

Moderator
Staff Member
Premium Pilot
Joined
May 9, 2014
Messages
15,322
Reaction score
9,142
Age
66
Location
Amory Mississippi
Yorkton Sask Canada, not alot here but flat land lol it says should have it in 2 days, cant wait....
where you from?
Well ya won't have to wait long !
Thumbs up.jpg
 
Joined
Apr 2, 2015
Messages
180
Reaction score
73
Location
Rapid City, SD
I have seen where some folks where having some issues with calibrating the compass but I had put the shielded compass on mine and had no issues till I crashed it ;)

Before I put my China gimbal on, I have always been able to calibrate the compass the first time, every time. Immediately after the install a few days ago, it sometimes took me three or four tries. I think I figured out what the problem is, thou. I made a home made gimbal stabilizer/guard and when I leave it in place during calibration, i get it done the first time again. Maybe just coincidence, maybe the flopping of the gimbal so close to the compass makes it go haywire... I'll have to do more experimenting this weekend.

The only thing i am not sure about is if it is damaging during the few seconds that the gimbal is "arrested" and wants to move.
 

New Threads

Forum statistics

Threads
140,007
Messages
1,444,028
Members
101,761
Latest member
Sergio Maria