P3P - haven't used for a while, now terrible FPS

Joined
Sep 10, 2014
Messages
307
Reaction score
100
Location
Connecticut
Howdy. I bought a Phantom 3 Pro when it first came out. But I haven't used it for a year or more. This past weekend I charged up the batteries and controller, updated the Firmware, and took it for a spin.

But the frame rate, which used to be buttery smooth, is now super slow. Like one frame every second or two slow. Even being right next to it. And sometimes it only redraws half the screen every second or two. Makes it completely unusable.

I'm using an iPad Air (the same one I used previously when it worked great). I closed all other apps except for the DJI app.

Any suggestions on how to fix?
 

ianzone

**P4**
Joined
May 22, 2016
Messages
6,847
Reaction score
4,582
Age
51
Location
NZ
Howdy. I bought a Phantom 3 Pro when it first came out. But I haven't used it for a year or more. This past weekend I charged up the batteries and controller, updated the Firmware, and took it for a spin.

But the frame rate, which used to be buttery smooth, is now super slow. Like one frame every second or two slow. Even being right next to it. And sometimes it only redraws half the screen every second or two. Makes it completely unusable.

I'm using an iPad Air (the same one I used previously when it worked great). I closed all other apps except for the DJI app.

Any suggestions on how to fix?
Tryed relinking ,sometime help after sitting for long periods,,,another usb might help too,,,did you update app or just firmware
 
Last edited:

RodPad

Premium Pilot
Joined
May 20, 2015
Messages
6,083
Reaction score
1,327
Age
58
Location
Pacific,NorthWet, 97031
Hello,

Look at Mobile Device Fixes and
Best Tablets and Phones.

My thought is if you are using a newer version of DJI-Go then before, it is using more resources on your tablet.

Is the recording on the SD card good?
Have you checked or changed if your tablet is recording your flight also.

Rod
 
Joined
Jan 23, 2016
Messages
214
Reaction score
56
Age
61
Make sure you updated firmware on both AC and RC.
Download the 'version history' and the 'How to update firmware' PDF-files here:
 

New Threads

Members online

Forum statistics

Threads
140,297
Messages
1,446,291
Members
102,070
Latest member
Barneybg