Standard P3 Std - Can't record - No Camera icon or menu appears on mobile device

Joined
Apr 12, 2020
Messages
5
Reaction score
0
Age
62
Have flown many successful flights on my P3 Standard, but now as everything is green lights and ready to fly, there is no Camera record button/icon to hit to start recording. Does not appear on mobile device screen at all.

3 different mobile devices - 2 iPad Mini 2's and a Samsung Galaxy S8.

Have reloaded Go DJI App several times - no change.

Have tried to reload Firmware, but after 2-3 minutes, loading of Firmware via SD card stops and red only light blinks on gimbal.

Any help???

Thanks in advance
 

captainmilehigh

Premium Pilot
Joined
Apr 4, 2016
Messages
1,901
Reaction score
1,631
Location
Northeast Florida
If I understand correctly, you have a camera screen, but no icon to take picture or start/stop video?

Have you gone into 'settings' and reset camera settings?
 
Joined
Jul 26, 2017
Messages
2,295
Reaction score
1,227
Location
Irvine (Orange County) CA
Forget the app for moment. You can fly and take video/photos without the app. Does it fly? Can you operate the camera from the controller?
 

captainmilehigh

Premium Pilot
Joined
Apr 4, 2016
Messages
1,901
Reaction score
1,631
Location
Northeast Florida
Forget the app for moment. You can fly and take video/photos without the app. Does it fly? Can you operate the camera from the controller?

How do you start/stop videos or take a photo without the app? All I can do is pan the camera up or down with the r/c.

(Please be reminded, the OP has a P3 Standard, not a P4.)

I think the OP is flying ok, but his camera screen is missing the icon to take pics or videos.
 
Last edited:
Joined
Jul 26, 2017
Messages
2,295
Reaction score
1,227
Location
Irvine (Orange County) CA
How do you start/stop videos or take a photo without the app? All I can do is pan the camera up or down with the r/c.

(Please be reminded, the OP has a P3 Standard, not a P4.)

I think the OP is flying ok, but his camera screen is missing the icon to take pics or videos.
Yup, my bad. I just noticed he's got a P3S. Haven't flown mine in awhile and I've been spoiled flying my P3P which does support camera control from the controller

I don't know if there is an error code, so I'll try this on Wednesday with my P3S, but I wonder if the buttons are not visible without an SD card in the aircraft..
 

captainmilehigh

Premium Pilot
Joined
Apr 4, 2016
Messages
1,901
Reaction score
1,631
Location
Northeast Florida
No problem. Maybe the OP can give us a screenshot of his GoApp screen so we can see what he is seeing.

Hopefully it is a quick fix on the app settings rather than a firmware issue.
 
Joined
Apr 1, 2019
Messages
40
Reaction score
10
Use another SD card possibly this. A screen shot from the App would be useful so we can see what you are seeing
 
Joined
Sep 6, 2018
Messages
1,373
Reaction score
817
Age
54
Location
Canada
Have flown many successful flights on my P3 Standard, but now as everything is green lights and ready to fly, there is no Camera record button/icon to hit to start recording. Does not appear on mobile device screen at all.

3 different mobile devices - 2 iPad Mini 2's and a Samsung Galaxy S8.

Have reloaded Go DJI App several times - no change.

Have tried to reload Firmware, but after 2-3 minutes, loading of Firmware via SD card stops and red only light blinks on gimbal.

Any help???

Thanks in advance
Sounds like you have a bad SD card. Hence the failed FW update and no camera controls onscreen. While I'm aware that my P3P works differently than the P3S, my screen shows camera controls but they are greyed out and useless with no SD card inserted.
 
Joined
Apr 12, 2020
Messages
5
Reaction score
0
Age
62
20200318_175918_resized.jpg
Screenshot_20200323-212752_DJI GO.jpg
Screenshot_20200323-212752_DJI GO.jpg

As you can see, on my iPad Mini 2, there is no camera icon, no camera menu

Can still fly and get all good connections and signals from bird and RC.

In response to CaptainMileHigh's suggestion, how do i go into 'settings' and reset camera settings?

The camera menu above where the Record button should be located is also not appearing, Isn;t that the camera settings menu?
 

captainmilehigh

Premium Pilot
Joined
Apr 4, 2016
Messages
1,901
Reaction score
1,631
Location
Northeast Florida
I'm at a loss here. The app tells you if no SD card. I wonder if the app thinks there is no camera attached?

I went through the app again and can't find anything that might be a clue.

Yep. I'm trying to troubleshoot it too. I use a IPad mini 2 also, so it looks the same as mine. He was all powered up (ready to fly) so the full camera menu should be there, and not grayed out.
 

KachemakDiver

Premium Pilot
Joined
May 15, 2019
Messages
1,129
Reaction score
775
Age
58
Location
Homer,Alaska
If it’s even similar to a P3P, you should be able to tap on the green Ready to Go at the top of the screen and it will show whether it is detecting an sd card. Along with other aircraft information.
 

captainmilehigh

Premium Pilot
Joined
Apr 4, 2016
Messages
1,901
Reaction score
1,631
Location
Northeast Florida
I powered up one of my P3S's in the house a few minutes ago and could not duplicate his screen. Even doing the swipe up or down to go to full screen worked as it should and the camera screen returned as normal.

I'll keep looking for a fix for BMac15's issues. Need to get that camera menu back somehow.
 
  • Like
Reactions: KachemakDiver
Joined
Jul 26, 2017
Messages
2,295
Reaction score
1,227
Location
Irvine (Orange County) CA
The firmware seems up to date. Mine says 1.9.2.0+. Can't remember what the plus sign means. I wonder what happens with a different app. Any chance you want want to purchase Litchi and gave it a try? It might narrow down the issue. And just to be sure, this happened prior to the attempted update?
 

KachemakDiver

Premium Pilot
Joined
May 15, 2019
Messages
1,129
Reaction score
775
Age
58
Location
Homer,Alaska
I believe that the + means that some of the update didn’t properly update all of the components that it needed to do.
 

captainmilehigh

Premium Pilot
Joined
Apr 4, 2016
Messages
1,901
Reaction score
1,631
Location
Northeast Florida
The firmware seems up to date. Mine says 1.9.2.0+. Can't remember what the plus sign means. I wonder what happens with a different app. Any chance you want want to purchase Litchi and gave it a try? It might narrow down the issue. And just to be sure, this happened prior to the attempted update?

I was wondering if the OP's GoApp was the latest version. I'd wager that some firmware versions and GoApp versions don't play well together. Probably designed that way by DJI. That's pure speculation on my part however.
 

New Threads

Forum statistics

Threads
140,509
Messages
1,448,388
Members
102,304
Latest member
Ty222