P1 fast flashing reds.

Joined
May 7, 2013
Messages
622
Reaction score
25
Location
London, UK
It's been some while since I looked in here. But I dug out my old P1. Everything fired up OK- and it flew as good as the day I bought it.
I had a full set of greens and 'home lock' had confirmed. Then [in flight] I got fast reds for a moment or two. The craft flew normally though and the LEDs went back to greens.
Then the fast reds came back- so I landed.
Before flying I had done the dance routine- all LEDs reported correctly. Back home I hooked up to the Assistant- but all looked OK.
What have I forgotten?
 
Joined
Sep 6, 2018
Messages
1,342
Reaction score
793
Age
54
Location
Canada
i dont kmow what the flash codes for the P1 are but typically they mean critical battery voltage and will occasionally pop up under high current draw, particularly on a partially discharged older battery.
 
  • Like
Reactions: discv
Joined
Nov 2, 2013
Messages
485
Reaction score
89
Location
Olympic Peninsula USA
i dont kmow what the flash codes for the P1 are but typically they mean critical battery voltage and will occasionally pop up under high current draw, particularly on a partially discharged older battery.
That’s exactly what it is, first stage low voltage alert. Old lipos can drop to critical from fully charged quickly. If you putt around they might run for a bit. Those lipos are not expensive if you can source the correct size.
 
  • Like
Reactions: discv
Joined
May 7, 2013
Messages
622
Reaction score
25
Location
London, UK
Thanks guys- guess I'm going to bite the bullet and buy a new battery, given that the present one is some 7 years old! Though I might be able to squeeze a few flights- the assistant is showing current voltage of 12.3 and the 1st level protection is set at 11.2.
 
Joined
Apr 26, 2014
Messages
2,533
Reaction score
662
Location
Raymore Missouri
It's been some while since I looked in here. But I dug out my old P1. Everything fired up OK- and it flew as good as the day I bought it.
I had a full set of greens and 'home lock' had confirmed. Then [in flight] I got fast reds for a moment or two. The craft flew normally though and the LEDs went back to greens.
Then the fast reds came back- so I landed.
Before flying I had done the dance routine- all LEDs reported correctly. Back home I hooked up to the Assistant- but all looked OK.
What have I forgotten?
I don't understand this.... I had a full set of greens and 'home lock' had confirmed. Then [in flight] I got fast reds for a moment or two. The craft flew normally though and the LEDs went back to greens. ,,,There is only one status led on phanton
 
Joined
May 7, 2013
Messages
622
Reaction score
25
Location
London, UK
Monte55- another name I remember from the early P1 days!
Yes- I'm talking about the single status led- that changed from slow greens, to fast reds, and back to slow greens.
And then I took no chances and landed ASAP.
 

New Threads

Forum statistics

Threads
139,343
Messages
1,437,722
Members
101,193
Latest member
chaniobanio83