Newbie Beeping issue SOLVED

Joined
Nov 29, 2016
Messages
4
Reaction score
0
Age
46
Location
Suffolk, UK
Hi Guys

I have searched for an answer but cant find one. P3A arrived yesterday. Charged everything. Turned on connected tablet but it never did the activate sequence on DJI go and the aircraft is constantly beeping 2 short beeps then break then 2 short beeps and it doesn't stop DD-DD-DD-DD-DD....... Do I have a fault somewhere?

Thank you for any advice.

Jason
 
Joined
Apr 2, 2016
Messages
1,873
Reaction score
986
Location
Canada
On a P4 DD...DD...DD means that RTH is in progress when the RC beeps that way.
 
Joined
Jan 10, 2016
Messages
2,513
Reaction score
815
Location
Surrey, England
Hi Guys

I have searched for an answer but can't find one. P3A arrived yesterday. Charged everything. Turned on connected tablet but it never did the activate sequence on DJI go and the aircraft is constantly beeping 2 short beeps then break then 2 short beeps and it doesn't stop DD-DD-DD-DD-DD....... Do I have a fault somewhere?

Thank you for any advice.

Jason
Shut it all down. Turn-on your remote, then your GO app, then finally, the aircraft. I remember that mine sat there doing DD-DD-DD-DD the first time I started it up, then I tried to connect the controller - wasn't having any of it.
 
Joined
Jul 20, 2016
Messages
11
Reaction score
4
Age
50
Put the sd crad in your pc, perhaps a firmware file is on it? Just another thing to check. U can remove pretty much everything from SD, then reformat it in the drone. Another test, no sd card in the camera, and start it up then. If it still beep u got something else going on.
 
Joined
Jul 20, 2016
Messages
11
Reaction score
4
Age
50
Also, are you certain the radio is linked to the aircraft? Maybe that's the issue.. Is the LED on the radio green of red?
 
Joined
Nov 29, 2016
Messages
4
Reaction score
0
Age
46
Location
Suffolk, UK
Hi all thank you for your advice.

To confirm I have a green connection light on both RC and aircraft, they are connected.

Tried the start up sequence suggested, RC Go app then aircraft. Still same issue. Have never been asked to activate the aircraft and the go app shows it as P3 Professional not a P3 Advanced which is what it is!

Removed the SD card completely and still the same DD-DD-DD-DD continuously.

One thing I did notice today that I somehow missed yesterday, I have no camera feed! Even thought he app is working and I have position and signal strengths and all that no feed from camera.

The DD-DD-DD-DD is coming from the gimble, I think!? Is that where it should be coming from. It isn't the beeps that happen at initial start up.

Sorry for the newbie question. Very new!

Jason
 
Joined
Nov 29, 2016
Messages
4
Reaction score
0
Age
46
Location
Suffolk, UK
Guys

Problem solved.

On closer inspection one of the small multi connectors on the top side of the gimble was not in, somehow it had popped out. Carefully loosened gimble, reconnected multi connector and bingo. Activated and small first flight.

Heres to many more.

Jason
 
Last edited:
Joined
Sep 14, 2014
Messages
217
Reaction score
45
Location
Shelton,CT USA
Always good to hear a problem resolved. Thanks for the update!
 

New Threads

Members online

Forum statistics

Threads
139,578
Messages
1,439,948
Members
101,361
Latest member
fly_for_fun