New Battery | Red Error Light

Joined
Jun 10, 2015
Messages
6
Reaction score
0
Age
61
Hi All,

I'm flying a P2 with Gimbal. I just got a new battery and when I put it in, I get the solid red error light.

The old battery works just fine and they appear identical.

Any ideas?

There is a bit of a time situation here as I am leaving for Africa on Friday to shoot documentary footage and I'm planning to bring the Phantom with me to get some aerial shots of the Zambezi River.

Jeff
 
Joined
Oct 12, 2014
Messages
5,130
Reaction score
568
Location
Commerce Twp,MI
Jeff have you tried to charge the new battery? Try it and see if the P2 will start up after a top off charge. If not take the battery out and turn it on as you normally do then while it's on plug it into the P2 and see if you can start it up. Make sure to remove the props before doing this.
 
Joined
Jun 10, 2015
Messages
6
Reaction score
0
Age
61
Jeff have you tried to charge the new battery? Try it and see if the P2 will start up after a top off charge. If not take the battery out and turn it on as you normally do then while it's on plug it into the P2 and see if you can start it up. Make sure to remove the props before doing this.
Hi --

Thanks for the reply. I did charge it, and after it didn't work I put it on the charger again.

I'll try your idea of plugging it in while on (with props off). Thanks for the tip.

Jeff
 
Joined
Oct 12, 2014
Messages
5,130
Reaction score
568
Location
Commerce Twp,MI
Hi --

Thanks for the reply. I did charge it, and after it didn't work I put it on the charger again.

I'll try your idea of plugging it in while on (with props off). Thanks for the tip.

Jeff
Let us know if it works.
 
Joined
Oct 12, 2014
Messages
5,130
Reaction score
568
Location
Commerce Twp,MI
Joined
Oct 12, 2014
Messages
5,130
Reaction score
568
Location
Commerce Twp,MI
Jeff have you checked the two info pins under the battery terminals that they both are working correctly as they are spring loaded. Is that a DJI battery or after market?
 
Joined
Jun 10, 2015
Messages
6
Reaction score
0
Age
61
Jason,

It is DJI --althoughI bought it from a supplier on Amazon.

I'm not exactly sure what you mean by the info pins. Are they right next to where the charger plugs in?

Jeff
 
Joined
Oct 12, 2014
Messages
5,130
Reaction score
568
Location
Commerce Twp,MI
Jason,

It is DJI --althoughI bought it from a supplier on Amazon.

I'm not exactly sure what you mean by the info pins. Are they right next to where the charger plugs in?

Jeff
Those pins are on the in P2 battery compartment right under the main power terminals. They are spring loaded and have to make connect with the two copper pads on the battery.
 
Joined
May 30, 2014
Messages
491
Reaction score
44
Location
Swansea, Wales, UK
Plug the battery in, plug the Phantom into a PC and power it on.

Use the Phantom PC software to look at the battery status... it maybe bad and the software will tell you.
 
Joined
Jun 10, 2015
Messages
6
Reaction score
0
Age
61
So apparently this is not a DJI intelligent battery --I bought it on Amazon, and I'm returning it. I'm pretty much out of time for this now. I will be going to Africa with only one battery, which is unfortunate.

On the positive side, I did get FPV up and running so that is something.

Thanks to all who offered suggestions.

Jeff
 

New Threads

Forum statistics

Threads
135,467
Messages
1,401,603
Members
98,668
Latest member
MartasCZ