Litchi or P4P issue?

rc3

Joined
Apr 13, 2020
Messages
3
Reaction score
0
Age
45
Wondered if someone could help, I am newer so learning. I was running a few missions to play with mapping/modeling. I did 2 POI mission via Litchi with my P4P, at 2 diff alt. 1st one was 75ft and 2nd was 125ft, fully around a barn with curves. I set both missions to just auto capture every 2 seconds. I ended up with gaps and I am not sure where the issue is? You can see below the 125ft and it seemed to go fine then paused, for 2 long stretches then a brief one. The other mission also had a few gaps but they were all short. I'd like to avoid this if I can

Capture2.PNG
 
Joined
Feb 20, 2020
Messages
216
Reaction score
130
Age
29
Quite a few waypoints might be too many actions in such a short distance try like 8-10 more evenly spaced waypoints and see how it reacts
 
  • Like
Reactions: LarBear360

rc3

Joined
Apr 13, 2020
Messages
3
Reaction score
0
Age
45
Quite a few waypoints might be too many actions in such a short distance try like 8-10 more evenly spaced waypoints and see how it reacts
No sorry, I should have explained what I posted. I had 5 waypoints, 1 at each corner and 1 extra at the end, all curved. Thos red dots are the 2 sec photos being taken. You can see when it got around the corner those gaps are periods where it stopped taking photos.
 
Joined
Feb 20, 2020
Messages
216
Reaction score
130
Age
29
Ah I see hmm that is interesting and it's only on those 2 corners the other corners it did just fine that is strange I am not entirely sure. maybe test it again around the barn but reverse the direction flying. See if it happens again?
No sorry, I should have explained what I posted. I had 5 waypoints, 1 at each corner and 1 extra at the end, all curved. Thos red dots are the 2 sec photos being taken. You can see when it got around the corner those gaps are periods where it stopped taking photos.
 
Joined
Mar 9, 2020
Messages
136
Reaction score
43
Age
70
this is just a possible. How fast is your SD card, and how large a photo are you taking? Raw? Raw+jpg?
You might have overtaxed the buffer, or the write speed etc.
Try one every 4 secs, or a smaller photo, or just raw, or just jpg. or get the fastest SD card you can, etc.
Or maybe I'm wrong.
 

rc3

Joined
Apr 13, 2020
Messages
3
Reaction score
0
Age
45
this is just a possible. How fast is your SD card, and how large a photo are you taking? Raw? Raw+jpg?
You might have overtaxed the buffer, or the write speed etc.
Try one every 4 secs, or a smaller photo, or just raw, or just jpg. or get the fastest SD card you can, etc.
Or maybe I'm wrong.
Thanks, I think that might be the issue. I bought my P4P used (barely) and they had an SD card. I've never had issues but this was the 1st time I was doing 2sec interval photos. I will check my card or likely just get a new one since I need another anyway.
 

New Threads

Members online

Forum statistics

Threads
140,499
Messages
1,448,232
Members
102,289
Latest member
DanTucker