GPS Tracker for P3

Joined
May 4, 2015
Messages
520
Reaction score
144
Age
47
Yes, Trackimo. I like it. It updates every minute. First year of service is free. 50 bucks a year after that. It has sos capbilities, so I can give it to my child and have them carry it when we go places. No problem attaching to and using with the phantom. Doesn't change flight characteristics. Mounted to a plate I made to protect the gimbal from a direct hit. Iphone and ipad capable location that it pretty instant. So, if I'm in the field, open up the app in iOS and see where it is. Nice thing about it it if I have ground station at a later date and assign a mission that looses transmission of the display, I can open my app and see where it is every minute or so.

 

msinger

Approved Vendor
Joined
Oct 30, 2014
Messages
30,958
Reaction score
10,257
Location
Harrisburg, PA (US)
  • Like
Reactions: bobmyers

msinger

Approved Vendor
Joined
Oct 30, 2014
Messages
30,958
Reaction score
10,257
Location
Harrisburg, PA (US)
Last edited:
Joined
Mar 11, 2015
Messages
45
Reaction score
2
Here's mine on my P2V+. It's a FR-V16 (bought on Amazon). I have a SIM card in it, and put $10 on it to last me for 3 months.
 
Joined
May 8, 2015
Messages
59
Reaction score
18
Yes, Trackimo. I like it. It updates every minute. First year of service is free. 50 bucks a year after that. It has sos capbilities, so I can give it to my child and have them carry it when we go places. No problem attaching to and using with the phantom. Doesn't change flight characteristics. Mounted to a plate I made to protect the gimbal from a direct hit. Iphone and ipad capable location that it pretty instant. So, if I'm in the field, open up the app in iOS and see where it is. Nice thing about it it if I have ground station at a later date and assign a mission that looses transmission of the display, I can open my app and see where it is every minute or so.

How does that not interfere with VPS? I understood it needed a full view under the sensors for the sonics and camera?
 
Joined
Sep 18, 2014
Messages
126
Reaction score
49
I use Trackimo with great confidence. Already saved me from a loss, P2, after a flyaway. Won't fly without it now.
 
Joined
Apr 9, 2015
Messages
314
Reaction score
67
Age
38
Here's mine on my P2V+. It's a FR-V16 (bought on Amazon). I have a SIM card in it, and put $10 on it to last me for 3 months.
I would like to know more about what service you're using (assuming you're in USA).

Also where did your mount for the tracker come from? Is that something that would work with the P3?
 
Joined
Jul 20, 2014
Messages
505
Reaction score
66
Location
Midlands, UK
I have the rf v16 tracker which i plan to velcro in place where the vps sensors are, my vps is turned off anyhow as i don't fly indoors. I'll post a picture up later once fitted.
 
Joined
Apr 10, 2015
Messages
282
Reaction score
83
Location
Nottingham UK
I have the rf v16 tracker which i plan to velcro in place where the vps sensors are, my vps is turned off anyhow as i don't fly indoors. I'll post a picture up later once fitted.
I have just bought a Rf V16 and was trying to find out how much data I am likely to use. I believe 3G currently have a pay as you go sim only package with 500mb of data a month for £5 and what ever is left on the card just rolls over. is 500mb enough? I wasn't planning on using it to update itself every 10 minutes, just when I send a text.

Also with regard to mounting it I bought a mount off ebay, see link below, and was going to mount it as shown in the picture, any thoughts, feed back on this.

http://www.ebay.co.uk/itm/Dji-phantom-2-fc40-1-11-vision-plus-RF-V16-gps-tracker-holder-any-phantom-/181736349182?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item2a50549dfe
 
Joined
Mar 11, 2015
Messages
45
Reaction score
2
I would like to know more about what service you're using (assuming you're in USA).

Also where did your mount for the tracker come from? Is that something that would work with the P3?
I actually have a Sim card from h2o Wireless. I got it on Amazon for a penny, then put $10 on it.
As for the mount, my neighbor has a 3d printer and came up with that for me. I'll be testing the fitment on my p3 tomorrow if I get it.
 
Joined
Mar 11, 2015
Messages
45
Reaction score
2
I have just bought a Rf V16 and was trying to find out how much data I am likely to use. I believe 3G currently have a pay as you go sim only package with 500mb of data a month for £5 and what ever is left on the card just rolls over. is 500mb enough? I wasn't planning on using it to update itself every 10 minutes, just when I send a text.

Also with regard to mounting it I bought a mount off ebay, see link below, and was going to mount it as shown in the picture, any thoughts, feed back on this.

http://www.ebay.co.uk/itm/Dji-phantom-2-fc40-1-11-vision-plus-RF-V16-gps-tracker-holder-any-phantom-/181736349182?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item2a50549dfe
I would be hesitant to mount it there on the P3 as there are four antennas on this, one on each leg.
 
Joined
Mar 11, 2015
Messages
45
Reaction score
2
I have the rf v16 tracker which i plan to velcro in place where the vps sensors are, my vps is turned off anyhow as i don't fly indoors. I'll post a picture up later once fitted.
I wouldn't do that either. I found gps signal hard to acquire through the bulk of the battery.
 
Joined
Apr 10, 2015
Messages
282
Reaction score
83
Location
Nottingham UK
I would be hesitant to mount it there on the P3 as there are four antennas on this, one on each leg.
Is that just your opinion or is there any evidence that it could cause a problem. I did wonder about that myself hence why I wouldn't use it to send an update every 10 minutes, I believe that the GPS would only activate if I sent it a text and I would only do that if I lost control of the P3 so at that point any interference would be irrelevant..... that's my logic.....:confused:
 

New Threads

Forum statistics

Threads
135,469
Messages
1,401,642
Members
98,670
Latest member
rododendro