Professional Camera Gimbal not responding

Joined
Jun 12, 2015
Messages
17
Reaction score
0
Age
62
Location
Hastings
I have a P 3 Professional. There is no contact between the remote and the Camera/Gimbal .... any ideas why?
 
Joined
May 10, 2015
Messages
3,622
Reaction score
870
Age
76
Location
San Antonio, TX
When did you get your P3. Have you finished all the setup instructions. Have you thoroughly reviewed the manual? Did it ever work? Have you flown it yet? Are you new to flying quad copters?

Please give us some more details and background for your issue and Im sure that the lads here will be willing and able to help you.

Welcome to the forum/.:)
 
Joined
Jun 12, 2015
Messages
17
Reaction score
0
Age
62
Location
Hastings
When did you get your P3. Have you finished all the setup instructions. Have you thoroughly reviewed the manual? Did it ever work? Have you flown it yet? Are you new to flying quad copters?

Please give us some more details and background for your issue and Im sure that the lads here will be willing and able to help you.

Welcome to the forum/.:)
I purchased it 2 weeks ago and for first week it was fine ... I am a film maker and also have a P2 with no problems. It has done about 5 hours flying.
 
Joined
Feb 3, 2015
Messages
3,858
Reaction score
1,149
Location
Long Island, NY
Can you arm it? Does it respond to the inputs properly? Need info dude, that's like me telling you my new lawn mower smells funny.
 
Joined
Jun 12, 2015
Messages
17
Reaction score
0
Age
62
Location
Hastings
Can you arm it? Does it respond to the inputs properly? Need info dude, that's like me telling you my new lawn mower smells funny.
There is simply no responce when the drone and Remote are powered up ... nothing happens at all
 
Joined
May 10, 2015
Messages
3,622
Reaction score
870
Age
76
Location
San Antonio, TX
Thanks for that but if that is the problem would I still be able to control the P3 with the remote when flying?
yes, the controller is the RC Radio and the phantom has a 2.4 Ghz radio receiver in it that receives the radio command signals from the controller. The Ipad connects to the Lightbridge-- the Lightbridge is linked to the aircrafts light bridge system and transmits camera output to the Ipad on the controller. You have to have radio contact with the aircraft from the controller to the receiver before anything will work. This is my simple explanation without getting into all the technical explanation regarding the light bridge system which I don't completely understand -- but it works great!!:D:).

The P3 will not fly without both radio and Lightbridge working together.
 
Last edited:
Joined
Jun 12, 2015
Messages
17
Reaction score
0
Age
62
Location
Hastings
yes, the controller is the RC Radio and the phantom has a 2.4 Ghz receiver in it that receives the radio command signals from the controller. The Ipad connects to the Lightbridge-- the Lightbridge is linked to the aircrafts light bridge system and transmits camera output to the Ipad on the controller. You have to have radio contact with the aircraft from the controller to the receiver before anything will work.
Thanks Bob .. so do you think a Rebind might be the solution ... how is that done, cant find anything on the net that is specifically for the P3
 
Joined
May 10, 2015
Messages
3,622
Reaction score
870
Age
76
Location
San Antonio, TX
Thanks Bob .. so do you think a Rebind might be the solution ... how is that done, cant find anything on the net that is specifically for the P3
Page 28 and 29 of the Pilot Manual-- if you have read and studied this document, you can answer a lot of questions you might have. I have read it a couple of times, and everytime that I do, I find out something else. It is mandatory reading.:D Just like college;)
 
Joined
Jun 12, 2015
Messages
17
Reaction score
0
Age
62
Location
Hastings
Page 28 and 29 of the Pilot Manual-- if you have read and studied this document, you can answer a lot of questions you might have. I have read it a couple of times, and everytime that I do, I find out something else. It is mandatory reading.:D Just like college;)
Re Linked the Phantom but same problem still persists ... no video from Camera although the gimbal responds ok. On the top of the screen on the iPad Air ' Disconnected ' is highlighted so does that give anyone any ideas?
 
Joined
May 10, 2015
Messages
3,622
Reaction score
870
Age
76
Location
San Antonio, TX
Re Linked the Phantom but same problem still persists ... no video from Camera although the gimbal responds ok. On the top of the screen on the iPad Air ' Disconnected ' is highlighted so does that give anyone any ideas?
Do you have the cable connected? I forgot that a couple of times
 
Joined
May 10, 2015
Messages
3,622
Reaction score
870
Age
76
Location
San Antonio, TX
I do have but just trying a new cable to see if that the problem .... fitted new cable and problem solved so thanks a lot
Great-- I had a bad cable once also-- enough to drive you crazyo_O
 

New Threads

Forum statistics

Threads
135,430
Messages
1,401,270
Members
98,647
Latest member
Luis Albuquerque