RC has faint beep after the GL300E controller is turned off...

Joined
Aug 14, 2019
Messages
20
Reaction score
8
Age
55
Yes, I can often hear a very faint beep after the GL300E controller is turned off (sometimes it's more of a click sound), coming from deep inside. Sometimes it will stop if you turn it off and on again, but often not? Please advise. This is obviously needlessly draining battery and I would like it to stop.


Thanks!
 
Joined
Mar 24, 2019
Messages
342
Reaction score
219
Age
48
Location
Pennsylvania
Are you saying it continually beeps/ clicks when turned off? If so wow, don’t know why but that is definitely weird. If it does it just for a sec or two might be fan shutting down...??
 
Joined
Aug 14, 2019
Messages
20
Reaction score
8
Age
55
Are you saying it continually beeps/ clicks when turned off? If so wow, don’t know why but that is definitely weird. If it does it just for a sec or two might be fan shutting down...??
I am saying that. about a click or very very faint beep every second or 1.5 seconds, like an internal clock still clicking. I've seen this brought up on forums, so it ain't just me, when googled, but no answers....
 
Joined
Mar 24, 2019
Messages
342
Reaction score
219
Age
48
Location
Pennsylvania
Sorry I have no idea... but you’re right I’m sure it’s draining the battery then. Maybe only slowly ???
 
Joined
Aug 14, 2019
Messages
20
Reaction score
8
Age
55
Update: Sent in working RC to DJI after several months of using, and just recharging RC daily...
Showed water damage, so DJI would not repair. DJI offered a GL300E unit for $749. I declined, said send it back. Received it. NOW the unit does not work at all - won't turn on won't show it's charging, etc. Just great ( I had in mind to keep it as back up unit despite it's issues)! Came back much worse than it left

Meanwhile bought a used GL300E off of ebay.... but:
Will not stay on "Phantom 4" option when trying to connect to craft (yes latest firmware). Goes back to Pro in tab, so it will not connect to my P4. I'm in a loop of hell ... then.... I did a complete reset through the built in app on screen... now the RC boots up w/ only two options "sign in" or "sign up"... when I do, it's not connected to network, so it's doing no good - I can NOT get to network setting to enter the network password - I'm now in a double loop from hell!
HELP! Thank you!
 

ianzone

**P4**
Premium Pilot
Joined
May 22, 2016
Messages
6,136
Reaction score
3,845
Age
50
Location
EARTH.NZ
I presume you tryed with internet access on the sign in,,try it a few times,,,brain still thinking on this..not sure on the built in screen version, does swiping screen do anything
 
Joined
Aug 14, 2019
Messages
20
Reaction score
8
Age
55
I presume you tryed with internet access on the sign in,,try it a few times,,,brain still thinking on this..not sure on the built in screen version, does swiping screen do anything
Thanks. Yes, network is available but I have to enter a password (can't get there), so far I have not discovered a magic swipe...
 
Joined
Aug 14, 2019
Messages
20
Reaction score
8
Age
55
Ahh, found the swipe down....

It's on the very tiny edge..... after that I was in and the reset allowed it to stay on "p4" so I could pair the two - eureka!
 
Last edited:

New Threads

Forum statistics

Threads
137,860
Messages
1,424,416
Members
100,088
Latest member
Lels