Possible solution for the 'Disconnected' Issue

Joined
Oct 1, 2016
Messages
10
Reaction score
6
Location
Newquay Cornwall UK
Im running the latest APP and RC Firmware (APP 3.0.1 and RC 1.8.0 - Samsung TAB S2) on my P4. Ever since I updated I have been getting the 'Disconnected' message. The P4 and Controller is connected, gimbal and everything works but NO Video Display in the APP. A real PITA. Just sometimes it will connect and everything is AOK but the first message I see is 'Transmission Signal Weak' (In RED), which stays up for a few seconds. I have found that if I move the Controller as close as possible to the P4 (touching) - the initial P4-RC-APP boots-up perfect every time. If I try and Boot with the RC moved away from the P4 - I get the 'Disconnected' message. It looks to me like the initial Boot sequence is producing a very low signal that the APP/Controller can not detect and the Video is not connecting? Just a Guess.
 
Joined
Jan 13, 2015
Messages
1,582
Reaction score
328
Location
Girard. ohio
Im running the latest APP and RC Firmware (APP 3.0.1 and RC 1.8.0 - Samsung TAB S2) on my P4. Ever since I updated I have been getting the 'Disconnected' message. The P4 and Controller is connected, gimbal and everything works but NO Video Display in the APP. A real PITA. Just sometimes it will connect and everything is AOK but the first message I see is 'Transmission Signal Weak' (In RED), which stays up for a few seconds. I have found that if I move the Controller as close as possible to the P4 (touching) - the initial P4-RC-APP boots-up perfect every time. If I try and Boot with the RC moved away from the P4 - I get the 'Disconnected' message. It looks to me like the initial Boot sequence is producing a very low signal that the APP/Controller can not detect and the Video is not connecting? Just a Guess.
if you don't figure it out
try to revert the rc fw back to 1.6 from 1.8

it only takes about 10 minutes and yiu can do it from the go app.
1.8 seems to have issues with somethings.
my video stream connected but was extremely poor.... when on 1.8

good luck
 
  • Like
Reactions: RAT1
Joined
Aug 25, 2016
Messages
13
Reaction score
0
Age
59
I did today a firmware update for my RC and for the first time weak signal and I lost connection with my bird 3 times in very close range. RTH got in and I could gain control of my Phantom 4. I see I'm not the only one with this problem. It was a little scary.


Sent from my iPhone using PhantomPilots
 
Joined
Oct 1, 2016
Messages
10
Reaction score
6
Location
Newquay Cornwall UK
I did today a firmware update for my RC and for the first time weak signal and I lost connection with my bird 3 times in very close range. RTH got in and I could gain control of my Phantom 4. I see I'm not the only one with this problem. It was a little scary.


Sent from my iPhone using PhantomPilots
I downgradad my remote from 1.8 -to- 1.6 and all was well again. Try that (see post #2)
 
  • Like
Reactions: Caballete007

JWH

Joined
Sep 30, 2016
Messages
265
Reaction score
90
Age
57
I hate to update firmware on anything that is working fine; computers, tablets, drone, cell phone, etc.
 
Joined
Aug 25, 2016
Messages
13
Reaction score
0
Age
59
I hate it too specially in drones. Makes me nervous thinking in lost connection, fly away or crashing. Do they really need that many upgrades?


Sent from my iPhone using PhantomPilots
 

New Threads

Forum statistics

Threads
136,109
Messages
1,407,677
Members
99,043
Latest member
JbroDrone