P3S Compass Errors

Joined
Sep 1, 2016
Messages
701
Reaction score
307
Age
51
Location
Southport, UK
Hi
Was out earlier for a quick flight. Temp about 5C to 6C, flying on a huge expanse of shoreline - no buildings within several miles, no metal nearby.
IMU calibrated last night, compass calibrated before the flight - about 20 ft away from my flight bag and gear.
First flight, all seemed good then as I was returning I got the compass error- Atti mode. That fixed itself briefly, then again, compass error - Atti mode.
2nd flight - same thing - compass error - Atti mode. This time it didn't auto fix and toggling S1 didn't help. Brought it home in Atti.
3rd flight - no problems
So, I have a few questions:
In a compass error state -
will RTH work?
can I trust the map/radar info - ie position and direction
if compass error happens when I'm at or near the signal max range, a 10mph wind could quickly take it out of signal - see Q1
should I request a warranty repair? I'm really not comfortable with this compass error situation.
Here are my HD logs
HealthyDrones.com - Innovative flight data analysis that matters
HealthyDrones.com - Innovative flight data analysis that matters
HealthyDrones.com - Innovative flight data analysis that matters
Almost tempted to bring my old trusty P2V out of retirement - it just works!
 
Joined
Oct 31, 2016
Messages
61
Reaction score
18
Age
28
Location
manchester, polska
Hi
Was out earlier for a quick flight. Temp about 5C to 6C, flying on a huge expanse of shoreline - no buildings within several miles, no metal nearby.
IMU calibrated last night, compass calibrated before the flight - about 20 ft away from my flight bag and gear.
First flight, all seemed good then as I was returning I got the compass error- Atti mode. That fixed itself briefly, then again, compass error - Atti mode.
2nd flight - same thing - compass error - Atti mode. This time it didn't auto fix and toggling S1 didn't help. Brought it home in Atti.
3rd flight - no problems
So, I have a few questions:
In a compass error state -
will RTH work?
can I trust the map/radar info - ie position and direction
if compass error happens when I'm at or near the signal max range, a 10mph wind could quickly take it out of signal - see Q1
should I request a warranty repair? I'm really not comfortable with this compass error situation.
Here are my HD logs
HealthyDrones.com - Innovative flight data analysis that matters
HealthyDrones.com - Innovative flight data analysis that matters
HealthyDrones.com - Innovative flight data analysis that matters
Almost tempted to bring my old trusty P2V out of retirement - it just works!
Did you updated fw last time?
 

Mark The Droner

Premium Pilot
Joined
Aug 26, 2015
Messages
5,311
Reaction score
1,739
...
In a compass error state -
will RTH work?
It might work correctly or it might work incorrectly. You can't be sure.
can I trust the map/radar info - ie position and direction
No
if compass error happens when I'm at or near the signal max range, a 10mph wind could quickly take it out of signal - see Q1
should I request a warranty repair?
If calibration or a firmware change doesn't fix the problem, yes.
 
  • Like
Reactions: PaulSouthport
Joined
Sep 1, 2016
Messages
701
Reaction score
307
Age
51
Location
Southport, UK
I'm keeping an eye on the forums, there are a few reports. I have contacted DJI to see what they make of the flight logs.
Tantkk I don't think I can go to 1.5.7 from 1.7.90


Sent from my iPhone using PhantomPilots
 
Joined
Nov 1, 2016
Messages
1
Reaction score
0
Age
54
I'm running the same firmware versions and I too have had short Compass Error messages come up. Additionally, I have had more Magnetic Interferrence messages display than I had before the update. I chalk some of my error messages for flying in a suburban neighborhood where home WIFI can be VERY problematic. Scary situations when the screen goes from Green to Red, even if just for a second or few.
 
Joined
Sep 1, 2016
Messages
701
Reaction score
307
Age
51
Location
Southport, UK
Ok thanks.
In fact DJI have offered a RMA warranty repair, so I'll be sending it to them, I don't want to be their beta tester, unless they give me free stuff!
 
Joined
Nov 11, 2016
Messages
169
Reaction score
44
Age
43
I was getting compass errors before I upgraded the firmware and still do.very seldom do I get a whole flight without them.and yes rth still works with the error

Sent from my SM-T550 using PhantomPilots mobile app
 
Joined
Nov 4, 2016
Messages
74
Reaction score
26
Age
50
Had my p3s for about 4 weeks, all's been good up to today, did firmware update last week, as I was prompted via phone on app.
Anyway today first flight ok, second gave compass stopped working contact dji ! What's all this about? Been fine before now.
Restated it all and it did it again, then restarted 3rd time and all was good.. bit puzzled, any ideas pls folk?
thanks Gary

Sent from my Moto G (4) using PhantomPilots mobile app
 

New Threads

Forum statistics

Threads
135,834
Messages
1,405,278
Members
98,896
Latest member
leosmith