Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Litchi giving bad battery readings

Discussion in 'Control (Go, Litchi, etc..)' started by ryanmanchester, Sep 3, 2016.

  1. ryanmanchester

    Joined:
    Feb 7, 2016
    Messages:
    358
    Likes Received:
    164
    Updated to latest IOS this morning, took my inspire for a test over my favourite lake (maybe not the best location lol), anyway I setup a basic waypoint mission, up it goes and everything was fine till it read "battery level 90%''.....20 seconds, 40, 60 seconds later still 90%!!! I'm like bloody hell DJI being nice for once in updates , I wish! Anyway stuck at 90%, brought it back and opened DJI app, says 58%!!!!! Hopefully this doesn't catch people out.


    Sent from my iPhone using PhantomPilots
     
  2. Traveler

    Joined:
    Nov 27, 2015
    Messages:
    754
    Likes Received:
    224
    This battery bug was in an older build, but it had been fixed. You may want to try removing the Litchi app and load fresh. The last time it happened it was fixed in build 59.



    Sent from the Traveler from my iPad using PhantomPilots mobile app
     
  3. ryanmanchester

    Joined:
    Feb 7, 2016
    Messages:
    358
    Likes Received:
    164
    Cheers will do


    Sent from my iPhone using PhantomPilots
     
  4. ryanmanchester

    Joined:
    Feb 7, 2016
    Messages:
    358
    Likes Received:
    164
    Just to confirm the battery status still lags or stalls on whatever reading it stalls on, had 64% battery for 8 minutes today amazing these updates , then randomly went to 36%, it then slowly lagged giving false reading


    Sent from my iPhone using PhantomPilots
     
Loading...
Similar Threads - Litchi giving bad Forum Date
Litchi Geo fencing Control (Go, Litchi, etc..) Tuesday at 4:16 PM
FPV mode in Litchi Phantom 4 Pro Help Tuesday at 11:00 AM
Cool example of what you can do with Litchi Control (Go, Litchi, etc..) Monday at 6:15 PM
Multi season video using Litchi Photos and Video Monday at 6:11 PM
Bizarre Litchi "drift" behaviour after final waypoint Control (Go, Litchi, etc..) Sunday at 9:12 PM