Linking issues, still

JeffreyS

Premium Pilot
Joined
Nov 23, 2018
Messages
728
Reaction score
813
I read all the previous posts but there was no real solution. I want to swap controllers on my P4P + v 2. Identical drones and controllers. Method is rather simple, but it just does not work. Any one out there know the secret handshake? Thanks.
 
Joined
Dec 25, 2016
Messages
1,899
Reaction score
1,155
Location
Tucson, Arizona
Make I understand what the attempt is.
You want to switch a plus controller (V2) to a none plus(V2) controller.
Is that right? Or other way around?
Both controllers have vent holes at the bottom?
 

JeffreyS

Premium Pilot
Joined
Nov 23, 2018
Messages
728
Reaction score
813
Make I understand what the attempt is.
You want to switch a plus controller (V2) to a none plus(V2) controller.
Is that right? Or other way around?
Both controllers have vent holes at the bottom?

Don't know where you got that info from. As stated, two identical P4P v2.0 + systems.
 

Capt KO

Capt KO
Joined
Feb 13, 2019
Messages
2,380
Reaction score
2,006
Age
69
Location
IRB, Fl
Make sure only one at a time turned on. Assume you are using the in-app linking procedure. Any difference doing manual link? Weird that neither remote links to the other drone. Do it all the time with v1 but never a v2.
 

Capt KO

Capt KO
Joined
Feb 13, 2019
Messages
2,380
Reaction score
2,006
Age
69
Location
IRB, Fl
The v1 remote will operate different models in advanced settings. Does the v2 do the same (can’t think of any)? Trying to think of a reason it won’t recognize the new drone.
 
  • Like
Reactions: ianzone

ianzone

**P4**
Joined
May 22, 2016
Messages
6,901
Reaction score
4,658
Age
51
Location
NZ
I read all the previous posts but there was no real solution. I want to swap controllers on my P4P + v 2. Identical drones and controllers. Method is rather simple, but it just does not work. Any one out there know the secret handshake? Thanks.
So what does it do during linking,does light on remote flash blue,,does the beeping time out ? What happens when press link button for 2 seconds? What happens in manual linking with button combinations ?does remote light flash blue with remote beeping ?I dont have v2 but lots of questions to help find the answer,,remotes on same firmware not that I think it matter,does it link at all with original remote ok or wont link at all?,is the button clicking like it should
 
  • Like
Reactions: Capt KO

JeffreyS

Premium Pilot
Joined
Nov 23, 2018
Messages
728
Reaction score
813
Apparently I need to better clearly state what is going on. I own two identical P4P + v2.0 drones. One aircraft is now lost and I want to use it's controller with the other P4P because is has all the flight records and accumulated totals stored in it. So, I have the remaining aircraft on my table with the controller from the lost P4P right next to it. I want to simply link the controller from the lost P4P to the remaining P4P. Simple. I power up the units and go to the screen that allows me to 'Link Aircraft'. I tap on that and the controller beeps, the light turns blue and it is waiting for me to depress the tiny recessed button on the drone. I do that, it begins to flash orange, and no linking takes place. It maters not if I initiate the linking message on the controller from the Go4 page or get there thru the three button sequence. Both take me to the same place. Neither actually result in a link. The two units just are not talking to each other.
 
Joined
Aug 7, 2016
Messages
1,184
Reaction score
699
Don't know why is so important to use the other RC and not the original one?
If, as you said, because of the saved data it is reachable without the drone as well.
 
  • Like
Reactions: Capt KO

SelfBiased

the third dimension is worth a look
Premium Pilot
Joined
Aug 8, 2020
Messages
81
Reaction score
77
Location
MI
has all the flight records and accumulated totals stored in it.
is it possible the software can't reconcile the 2 different data sets? can you knock one controller to factory defaults, or knock the AC to factory defaults?
 

JeffreyS

Premium Pilot
Joined
Nov 23, 2018
Messages
728
Reaction score
813
Don't know why is so important to use the other RC and not the original one?
If, as you said, because of the saved data it is reachable without the drone as well.

Yes, that's the likely option. I'm not stuck or grounded. Just weird that they won't link. It's supposed to be easy. Ha!, like most easy technology.....
 

ianzone

**P4**
Joined
May 22, 2016
Messages
6,901
Reaction score
4,658
Age
51
Location
NZ
Apparently I need to better clearly state what is going on. I own two identical P4P + v2.0 drones. One aircraft is now lost and I want to use it's controller with the other P4P because is has all the flight records and accumulated totals stored in it. So, I have the remaining aircraft on my table with the controller from the lost P4P right next to it. I want to simply link the controller from the lost P4P to the remaining P4P. Simple. I power up the units and go to the screen that allows me to 'Link Aircraft'. I tap on that and the controller beeps, the light turns blue and it is waiting for me to depress the tiny recessed button on the drone. I do that, it begins to flash orange, and no linking takes place. It maters not if I initiate the linking message on the controller from the Go4 page or get there thru the three button sequence. Both take me to the same place. Neither actually result in a link. The two units just are not talking to each other.
Do you sync your flights,,normally this will bring your flights to what ever screen you use from what ever drone you use,,,,, is this right,it does with my syncing
 
  • Like
Reactions: Capt KO

Capt KO

Capt KO
Joined
Feb 13, 2019
Messages
2,380
Reaction score
2,006
Age
69
Location
IRB, Fl
DJI says if linking fails after 3x to call customer support. 😃

if all else fails

Frustrating, should be so simple. Wish I had a v2 to be more help. Nothing under advanced settings for remote? No P4P v2 listed that you can touch? Probably not cuz 1 of a kind remote, just grasping here. V1 can be tricky because of 3 model choices and a set sequence of steps to link a new drone. Unlike the P4 300C remote. Blink, beep, push, done, fly

Good luck.
 

Capt KO

Capt KO
Joined
Feb 13, 2019
Messages
2,380
Reaction score
2,006
Age
69
Location
IRB, Fl
One last try. Calibrate the sticks before linking (incl gimble wheel). Won’t link if they are off center.

from experience
 
Joined
Jan 23, 2016
Messages
229
Reaction score
62
Age
61
It could be firmware related.
Use DJI Assistant on both controllers to check their firmware.
 

JeffreyS

Premium Pilot
Joined
Nov 23, 2018
Messages
728
Reaction score
813
Thanks for all your suggestions. I have a new Phantom 4 Pro arriving any day now and I will want to replace the new 'device required' controller with my existing '+' controller. I'll report back then.....
 
Joined
Aug 7, 2016
Messages
1,184
Reaction score
699
So you are saying that you want to replace original RC with P4P+ controller.
I think that it won't go. As I heard this is not interchangeable.
 
  • Haha
Reactions: JoBe

JeffreyS

Premium Pilot
Joined
Nov 23, 2018
Messages
728
Reaction score
813
So you are saying that you want to replace original RC with P4P+ controller.
I think that it won't go. As I heard this is not interchangeable.

I've already done it in the past. Both units were v.2.0. Only difference is the built in screen.
 
  • Like
Reactions: Oso

Oso

Premium Pilot
Joined
May 19, 2015
Messages
4,822
Reaction score
3,878
Location
Western US
So you are saying that you want to replace original RC with P4P+ controller.
I think that it won't go. As I heard this is not interchangeable.
As noted, this is not accurate. The only difference between P4P and P4P+ is that the + comes with a screen on the RC. The AC is identical and it works perfectly with either RC. Of course, v1 and v2 are not interchangeable, but he’s said that’s not what he’s trying to do.

A P4Pv2 AC works with either a GL300K RC (built in screen) or a GL300L RC. Also with the SMART controller if using the correct FW.
 
Last edited:
  • Like
Reactions: JoBe

JeffreyS

Premium Pilot
Joined
Nov 23, 2018
Messages
728
Reaction score
813
Thank you Oso, you are correct. But, even the brand new P4P aircraft will not link to the plus controller. Time to contact DJI. Oh boy, looking forward to that experience.
 
  • Like
Reactions: JoBe

New Threads

Forum statistics

Threads
140,511
Messages
1,448,398
Members
102,306
Latest member
ixf4414