IMU error ..at startup..normal?

Joined
May 25, 2015
Messages
1
Reaction score
0
Age
45
Hello...

Everytime I startup...i get an IMU error in the DJI app.... until I calibrate...is that normal?.

everything is updated to newest firmware.

And shouldnt it ..write ...Firmware is the latest..in the DJI app..under overall status...i saw that in a youtube video?

i checked the textfile on my sd card..and it write that firmware is the newest 1.1.9
 
Joined
May 21, 2015
Messages
23
Reaction score
6
Age
40
I've gotten that a couple of times too. So i just calibrated it a couple of times, and then it went away (not the phantom, the error =)).
 
Joined
May 12, 2014
Messages
75
Reaction score
13
Location
Christchurch, New Zealand
I've got the same thing. Seems to happen when I start up in the cold.. will try another IMU cal.. done 2 already. If I start up inside the house it never happens.
 
  • Like
Reactions: CalleDK
Joined
May 28, 2015
Messages
33
Reaction score
6
Age
44
Hello...

Everytime I startup...i get an IMU error in the DJI app.... until I calibrate...is that normal?.

everything is updated to newest firmware.

And shouldnt it ..write ...Firmware is the latest..in the DJI app..under overall status...i saw that in a youtube video?

i checked the textfile on my sd card..and it write that firmware is the newest 1.1.9
Shouldn't really happen everytime you startup, try calibrating before your next 2-3 flights and see if it goes away.
 
  • Like
Reactions: CalleDK
Joined
Apr 10, 2015
Messages
2,248
Reaction score
460
Location
Virginia
Be sure you verify before calibrating that the Phantom is perfectly level front back and side to side. Very important!
 
  • Like
Reactions: CalleDK
Joined
Feb 3, 2015
Messages
3,858
Reaction score
1,149
Location
Long Island, NY
I've got the same thing. Seems to happen when I start up in the cold.. will try another IMU cal.. done 2 already. If I start up inside the house it never happens.
Because it was initially calibrated when it was warm. If you calibrate it when it's cold, it can account for a larger temp spectrum on startup, and won't give you the error.
 
  • Like
Reactions: HacKiwi
Joined
May 12, 2014
Messages
75
Reaction score
13
Location
Christchurch, New Zealand
Because it was initially calibrated when it was warm. If you calibrate it when it's cold, it can account for a larger temp spectrum on startup, and won't give you the error.
Thanks. Will give this a try in the morning and report back. The fault is really annoying!
 

New Threads

Forum statistics

Threads
135,442
Messages
1,401,358
Members
98,656
Latest member
mrdroneman