How come phantompilots/inspirepilots doesn't load on my Phone unless I am on wifi?

Joined
Aug 15, 2016
Messages
1,424
Reaction score
296
Does this happen to anyone else? My phone doesn't load phantompilots via app or website when I'm outside unless it's on wifi, but all the other pages load fine.
 
  • Like
Reactions: loganlexow

alokbhargava

Premium Pilot
Joined
Sep 28, 2015
Messages
6,943
Reaction score
2,322
Location
San Francisco, CA
I face the same issue, I thought t-mobile is blocking certain IPs. I had no problem with my AT&T until last month when I switched over to t-mobile.
 

alokbhargava

Premium Pilot
Joined
Sep 28, 2015
Messages
6,943
Reaction score
2,322
Location
San Francisco, CA
Site admin, please take up with T-Mobile. This site is not a spam site.

I used to spend one hour visiting this site every morning but I can't do it any more as my cell network doesn't support me during my travel from home to office.

Sent from my iPhone using PhantomPilots
 
  • Like
Reactions: tml4191

ianwood

Taco Wrangler
Joined
Jan 7, 2014
Messages
5,109
Reaction score
2,042
Location
Lost Angeles
@clackey, I think this is similar to what I've seen. Sometimes, and it seems mostly random, the site will not load on one device vs. another. I've had it load on my laptop but not on my desktop even when both are on the same network. I've seen it across different networks as well. It's random and mostly doesn't happen but definitely worth looking into as it seems similar to what others are reporting here. Whatever blocks it on particular machines seems to hold for a period of hours and then it will change and work again. It's strange. Haven't come across it elsewhere.
 
Joined
Aug 28, 2016
Messages
2
Reaction score
0
Age
60
I've had the same problem consistently with my iPhone under AT&T. The site and app loads fine when using wifi, but never works when using cellular. What is odd is that the site and app works fine when using my AT&T iPad Air on cellular


Sent from my iPhone using PhantomPilots
 

clackey

Administrator
Staff Member
Premium Pilot
Joined
Feb 24, 2015
Messages
452
Reaction score
445
Age
47
Location
Southlake, TX
Yes, we have noticed this from time-to-time but haven't been able to nail it down yet. Hoping the move to the new server resolves it.

Cassidy
 
Joined
Jul 26, 2016
Messages
1,539
Reaction score
479
Try running some SpeedTest app on the phone/tablet for the WiFi and the Cellular both and compare.

Mine is often the reverse where the WiFi will often not connect, even to Google Play too, but if I shut off the WiFi and resort to Cellular it connects fast and picks back up. The SpeedTest shows my WiFi is in the mud and 10-50 times slower than my Cellular connection which always connects and is far faster, but I have two cell towers maybe 200 yards away too and one is some major generator powered repeater with dishes. My WiFi is some copper wire buried in the dirt thing by AT&T DSL and the RF signal on the wires often gets shorted to ground when the ground gets wet - or so says their tech. Plus the AT&T wiring is too far from their hub and the RF signal degrades beyond the two miles to the thing.
 
Joined
Sep 22, 2016
Messages
499
Reaction score
151
Location
Warm & sunny Southern California
Add me to the list of "me too's". I have an iPhone 7 Plus on AT&T.
 
Joined
Aug 15, 2016
Messages
307
Reaction score
164
Age
49
Add me to the list of "me too's". I have an iPhone 7 Plus on AT&T.
Ditto - can't get to this forum or MavicPilots on AT&T, and traceroutes fail as well. Everything (including traceroute) works fine on WiFi.
 
Joined
Dec 25, 2016
Messages
221
Reaction score
53
Age
68
Location
Retired-Fort Lauderdale , Fl
My problem is slightly different, after two or three weeks of using the site, it completely fails to load. In Wi-Fi or cellular.And just freezes while loading. Once I clear the history, my cookies, and the cache, it works again. Is the only site out of about 15 I frequent that does this.
 
Joined
Sep 22, 2016
Messages
499
Reaction score
151
Location
Warm & sunny Southern California
Add me to the list of "me too's". I have an iPhone 7 Plus on AT&T.
I'm replying to my own message because I want to say that the behavior is the same with the PhantomPilots iPhone app.
 

clackey

Administrator
Staff Member
Premium Pilot
Joined
Feb 24, 2015
Messages
452
Reaction score
445
Age
47
Location
Southlake, TX
Thanks guys. We just moved to a new server so we believe this will relieve some (but not all) the issues. We'll continue working on it.
 
Joined
Sep 22, 2016
Messages
499
Reaction score
151
Location
Warm & sunny Southern California
Thanks guys. We just moved to a new server so we believe this will relieve some (but not all) the issues. We'll continue working on it.
As of about 20 minutes ago, it still does not work when I'm on AT&T with my iPhone 7 Plus (iOS app or mobile Chrome browser). :(
 
Joined
Aug 15, 2016
Messages
307
Reaction score
164
Age
49
As of right now, it does NOT work on my iPhone 7+ with AT&T on LTE, but *DOES* work on my iPad Air 2 with AT&T on LTE.
 

alokbhargava

Premium Pilot
Joined
Sep 28, 2015
Messages
6,943
Reaction score
2,322
Location
San Francisco, CA
I see that native iOS app now woth with T-Mobile iPhones too on their LTE network.
 
Joined
Apr 12, 2016
Messages
719
Reaction score
257
Age
56
I'm T-Mobile, and I was trying to access this site this last Tuesday while waiting for my wife at the dentist's office. I thought it may have had something to do with cookies so I deleted them all. Even after that and restarting Safari on my iPhone 6S, still no phantompilots.com.
 
Joined
Nov 7, 2016
Messages
13
Reaction score
0
Age
42
I'm on the same boat. PhantomPilots and MavicPilots does not load. The app nor the website from a mobile device it's actually very infuriating this is the only app and website I have this issue with


Sent from my iPad using PhantomPilots
 

New Threads

Forum statistics

Threads
136,111
Messages
1,407,697
Members
99,044
Latest member
alex liew