Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Have not flown in a long time

Discussion in 'Phantom 2 Vision Discussion' started by tgaynor, Mar 8, 2015.

  1. tgaynor

    Joined:
    Nov 25, 2013
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Location:
    New Jersey, USA
    Hello everyone,

    I have not flown my Phantom 2 Vision in a long time. I downloaded the latest software for my Mac from the DJI website (Phantom_2_Installer_v38.dmg and RC-System_Installer_v1.2.dmg).

    When I launch the PT2 software and go to Upgrade, I am told there are no updates. I find this hard to believe since I have not updated in almost a year. What am I doing wrong? Below is a screenshot of my PT2 app screen . . .
     

    Attached Files:

  2. BWJ

    BWJ

    Joined:
    Aug 19, 2014
    Messages:
    144
    Likes Received:
    0
    Location:
    Denmark
    You need the latest Assistant software Phantom 2 Vision+ Assistant Software v3.8, -http://www.dji.com/product/phantom-2-vision/download - then you go. :)
     
  3. tgaynor

    Joined:
    Nov 25, 2013
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Location:
    New Jersey, USA
    Hi Denmark,

    The file I download (Phantom_2_Installer_v3.8.dmg) is the Assistant Software and the screenshot I had in my last post was from that version. Am I missing something?
     
  4. tgaynor

    Joined:
    Nov 25, 2013
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Location:
    New Jersey, USA
    UPDATE . . . .

    I just took my apart and it also says I am up to date, which I think is wrong.
     

    Attached Files:

  5. BWJ

    BWJ

    Joined:
    Aug 19, 2014
    Messages:
    144
    Likes Received:
    0
    Location:
    Denmark
    There is no updates for RC, thats for sure.
    I think you have to re-download 3.8, and start over,- you have a warning in lower right corner
     
  6. tgaynor

    Joined:
    Nov 25, 2013
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Location:
    New Jersey, USA
    The warning is for the GPS. I think it is because the Phamtom is connected to my computer which is in the basement of my house.
     
  7. tgaynor

    Joined:
    Nov 25, 2013
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Location:
    New Jersey, USA
    Seems that the issue was on DJI's end. Their servers must of been down or something over the weekend. Tried to update my Phantom and RC and both updated with no issues.
     
  8. BWJ

    BWJ

    Joined:
    Aug 19, 2014
    Messages:
    144
    Likes Received:
    0
    Location:
    Denmark
    :D Happy flying
     
Loading...
Similar Threads - flown long Forum Date
Longest range you flown with fc40 Phantom FC40 Discussion Jun 26, 2016
Haven't flown since April Phantom 4 Pro Discussion Aug 12, 2017
Newb with P4A. Not yet flown. Firmware Phantom 4 Pro Discussion Aug 10, 2017
Greece anyone flown there ? General Discussion Aug 1, 2017
Flown into tree General Discussion Jul 26, 2017