Flying a drone with only one compass

Joined
Dec 11, 2018
Messages
539
Reaction score
481
Location
Philadelphia, PA, USA
Joined
Nov 6, 2020
Messages
17
Reaction score
1
Age
48
There is a reason there are two.
Be careful.
I have been trying to source an empty P4PV2 shell with all the cables intact to swap with mine but I cannot find any online. I have tried looking on eBay and amazon. Any links will be much appreciated. Will the P4P shell work on the P4PV2? I am seeing one on eBay but I am not sure. Please advice thanks. If I am not mistaken, the P4P does not have as many sensors as the P4PV2 right? That might be an issue if I swap the guts of the P4PV2 and put them into the P4P shell.
 
Joined
Dec 25, 2016
Messages
1,899
Reaction score
1,155
Location
Tucson, Arizona
Sensors would be the same. If the shells are the same internally, I have no knowledge. I’ve not had a V2 opened. I know what the p4p looks like, but you would need both together to make that determination. Possibly someone can answer this.
Why do you need cables?
 
Joined
Nov 6, 2020
Messages
17
Reaction score
1
Age
48
My phantom 4 pro v2 does not have the black, light grey, dark grey and white cables. It only has two. I am confused now. I will to find out what board I have so that I can buy the right landing gear kit to replace the bad compass but I do not know where the other compass will connect to. I see the empty port but I do not see any free port on the landing skid to attach it to. Originally it came with two dark grey cables. I changed one to black cause it had a short in it. Can anyone help me solve this slight problem please. Thanks.
 

Attachments

  • IMG_20201108_111642.jpg
    IMG_20201108_111642.jpg
    2.6 MB · Views: 26
Joined
Dec 25, 2016
Messages
1,899
Reaction score
1,155
Location
Tucson, Arizona
The V2 runs on a different frequency than a V1.
The landing legs/gear for a V1 will not work on the V2.
Two wires only on the V2.
The cables you reference are antenna cables.
 
Last edited:
Joined
Nov 6, 2020
Messages
17
Reaction score
1
Age
48
The V2 runs on a different frequency than a V1.
The landing legs/gear for a V1 will not work on the V2.
Two wires only on the V2.
The cables you reference are antenna cables.
So where do I plug in the second compass cable. I see the port but I do not know where to plug the other end.
 
Joined
Nov 6, 2020
Messages
17
Reaction score
1
Age
48
Can someone please send me a picture of the compass cables attached to the main board on a P4Pv2. I only have compass one working. I need to know where to plug in compass two. Apparently I bought the drone with only
 
Joined
Nov 6, 2020
Messages
17
Reaction score
1
Age
48
I have attached the board with all the cables. Please can you tell me where the missing compass cable will attach to when I purchase it?
 

Attachments

  • P4PV2 MAIN BOARD.jpg
    P4PV2 MAIN BOARD.jpg
    731.7 KB · Views: 22
Joined
Dec 25, 2016
Messages
1,899
Reaction score
1,155
Location
Tucson, Arizona
1. What color is the DJI emblem on the top center of the top shell?
2. Is the wire in the red circle plugged into a port, or just sitting in that position?
12EF85F3-65F1-4E78-9162-180A77655F5C.jpeg
 

New Threads

Forum statistics

Threads
140,509
Messages
1,448,388
Members
102,304
Latest member
Ty222