Professional Firmware version without linking with DJI Professional 3

Joined
Dec 6, 2015
Messages
27
Reaction score
7
Age
78
Is it possible to aquire firmware version on my Pro3 drone and controller without linking?
 
Joined
Dec 6, 2015
Messages
27
Reaction score
7
Age
78
It does not fly. I would to link Bird and Controller to maybe get bird to fly I just want to locate version of FW so I can link the two together.
 
Joined
Dec 6, 2015
Messages
27
Reaction score
7
Age
78
I would love to know what "Debug" file is, and when to use it. Is it possible to "Format card where firmware is installed (on bird)? Phil2, I appreciate your reply. This package has not been used years, just trying to recover it.
 
  • Like
Reactions: Phill2

Oso

Premium Pilot
Joined
May 19, 2015
Messages
4,942
Reaction score
4,095
Location
Western US
Is it possible to aquire firmware version on my Pro3 drone and controller without linking?
You should be able to get the RC FW version simply by looking in the app once you have a mobile device connected. Make a note of it.

You should be able to get the AC FW version by looking at your LOG_AB file. If you don't know where to find that file, click here.
Read the whole post before doing anything because the file may be hidden by your operating system.

If you don't know how to interpret the file, you can attach the entire file here in a reply and someone will look at it.
Note that it's best to attach the file itself rather than copying and pasting the entire text since there is often quite a bit of text.

Cheers!
 

Oso

Premium Pilot
Joined
May 19, 2015
Messages
4,942
Reaction score
4,095
Location
Western US
This package has not been used years, just trying to recover it.
Keep in mind that any P3P which has not been used in years has a good chance of still flying but also a good chance of no longer transmitting a video image to the RC for you to view on your mobile device.
Another common issue which presents after an idle period is that the mobile device won't connect to the RC for assorted reasons one of which being a bad USB post on the RC.
Just keep these in mind to help manage expectations.

It does not fly. I would to link Bird and Controller to maybe get bird to fly I just want to locate version of FW so I can link the two together.
FYI that you dont need to know the FW versions to link, but it is true that linking may be difficult or not possible if you have some sort of FW mismatch between AC and RC.
(Note that the AC and RC FW versions do not have to match version numbers, only encryption level)

Cheers!
 
Joined
Dec 6, 2015
Messages
27
Reaction score
7
Age
78
I am sorry for the LARGE file my apologies. I want to thank all who have helped with answers. Much appreciated.
 

Attachments

  • P3X_FW_LOG_AB.txt
    127.9 KB · Views: 10
Joined
Jun 10, 2018
Messages
21
Reaction score
8
Age
58
I would love to know what "Debug" file is, and when to use it. Is it possible to "Format card where firmware is installed (on bird)? Phil2, I appreciate your reply. This package has not been used years, just trying to recover it.
Hey weanuts before doing or changing anything try this set your drone in an open area grab a chair leave the blades off put a fresh battery in if it's hot out wait till it gets cooler. Hook up phone to controller with cord.
Turn on controller and hopefully the phone notices the Dji app starting up
Turn on the drone.
See if the app picks the drone that u have and continues to start up. And it didn't.
Ok do it all over again. Turn every thing off and start it up again and again and again it took mine like 8 to 12 times turning it off and on.
Mine sat in my case for like two years without it being started. It's worth a try before you start changing ****.
 
Joined
Dec 6, 2015
Messages
27
Reaction score
7
Age
78
Appreciate your suggestion, but, this AC has been updated so many times now, that I do not believe any fix such as yours, or any like it will bring AC back from???. Because:

"Packet upgrade failed at version checking", in log file says something is corrupted, and


"========== 2014.01.01 00:00:14 remo-con disconnect======
Packet: P3X_FW_V01.03.0020.bin
Result: Failed.
Reboot the aircraft and try to upgrade the firmware again."

in, "P3X_FW_RESULT_AB" file something is not right.

I much appreciate yours, and other any thoughts on bring this bird back to life.

Thank you ALL very much
 

Meta4

Premium Pilot
Joined
Jan 8, 2014
Messages
15,121
Reaction score
9,087
It does not fly. I would to link Bird and Controller to maybe get bird to fly I just want to locate version of FW so I can link the two together.
If you post the flight data from your last flight, the firmware version will be hidden inside with a hundred other things.
 
Joined
Dec 6, 2015
Messages
27
Reaction score
7
Age
78
Thank you. Much appreciated.

I would love to post the last flight data record. Where do I find this info?
 
Joined
Dec 6, 2015
Messages
27
Reaction score
7
Age
78
Update:

I can now link AC to RC. Firmware in AC is 1.7.60+
My new question is does it matter if the "+" is present, and if it is a concern, how do I remove the "+" ?

Appreciated, thanks
 
  • Like
Reactions: Cecil and Phill2

Van

Joined
Jun 12, 2016
Messages
26
Reaction score
4
Age
57
Hey weanuts before doing or changing anything try this set your drone in an open area grab a chair leave the blades off put a fresh battery in if it's hot out wait till it gets cooler. Hook up phone to controller with cord.
Turn on controller and hopefully the phone notices the Dji app starting up
Turn on the drone.
See if the app picks the drone that u have and continues to start up. And it didn't.
Ok do it all over again. Turn every thing off and start it up again and again and again it took mine like 8 to 12 times turning it off and on.
Mine sat in my case for like two years without it being started. It's worth a try before you start changing ****.
I'm about to start my P3S and P4 up after hibernating for 3 years. Should be fine (blades off ;-) )
 
Joined
May 15, 2019
Messages
1,201
Reaction score
813
Age
60
Location
Homer,Alaska
Update:

I can now link AC to RC. Firmware in AC is 1.7.60+
My new question is does it matter if the "+" is present, and if it is a concern, how do I remove the "+" ?

Appreciated, thanks
The plus means that the batteries or something is not updated to the current version. Won’t hurt anything.
 

Members online

No members online now.

Forum statistics

Threads
142,160
Messages
1,461,123
Members
103,951
Latest member
ABalazs