DJI to Replace my Phantom 3! Math does not add up.

T

TYCORP

Guest
DJI offered me 30% off the purchase of a new P3Pro.
I whined and they offered 50% off for $629.50

They request I send the old controller back so they can "register" it.

I've explained that I've already purchased a new unit and would take the equivalent in DJI credit.
They haven't got back to me.

Doing the math though and its no "deal".
If they just send me a new Phantom unit I would miss out on extras.

$60 - 100w Charger
$12 - Extra Props
$590 - Controller

$662 roughly retail.

Selling me a discount of% retail of a Phantom 3 Pro should be a whole new retail kit.

They have not confirmed anything other than for me to send the old controller back.
Seems like they can make more $$$ this way and I'm left paying shipping charges and wasting time.

Any thoughts or experience with this?
DJI has not confirmed anything or what is included with the "replacement"
 
T

TYCORP

Guest
I don't understand anything you just said.

Are you buying a new unit or replacing an old one?
I have already purchased a new one.

They have now offered a "deal" on a new unit due to the compass errors resulting in my crash. I informed them that I already purchased a new unit.

I'll buy a second one if it is actually half price.
of a complete retail kit without sending back a controller that I already purchased.
 

N017RW

Premium Pilot
Joined
May 2, 2014
Messages
8,953
Reaction score
3,228
Location
Palm Beach Co.- FL
Not according to the manual, Page 28.

Nor is it consistent with any other mainstream 'binding' control system.
 
T

TYCORP

Guest
Is it true once a controller is paired to a P3 it can never be paid with another one?
They said they would pair up my old controller.
If that's not the case they should offer a core deposit
 
Joined
Nov 12, 2014
Messages
1,189
Reaction score
563
Location
San Francisco, CA
dont know but when i received my P3 from service i had to pair it again with my remote.
I understand that. But I heard a rumor it won't pair to another P3. You can re-pair it to the P3 you originally paired it with but not a new one.

No idea if that is true or not.
 
Joined
Nov 10, 2013
Messages
325
Reaction score
37
Location
Germany - Darmstadt
I understand that. But I heard a rumor it won't pair to another P3. You can re-pair it to the P3 you originally paired it with but not a new one.

No idea if that is true or not.
you can definately pair the inspire remote with the p3 and repair it to the inspire
 

N017RW

Premium Pilot
Joined
May 2, 2014
Messages
8,953
Reaction score
3,228
Location
Palm Beach Co.- FL
Please kill the rumor now.

I understand we're all used to DJI closing the ecosystem and putting restrictions on many things but this is not one of them.

The receiver is simply learning the Tx's GUID # and will only accept or act upon data packets sent with that 'address'.
Thus it has 'binded' to it.

It can re-learn or rewrite to memory GUIDs nearly indefinately, if not, at least over the expected lifetime of a Phantom.
 
T

TYCORP

Guest
Online with DJI support via chat
"any remote can pair with the Phantom"

Tech said they may ask for the remote to verify the logs.
as long as they ship me the remote back Id be cool with that.
on hold waiting for USA support to verify what can be expected.
 
Joined
Mar 13, 2015
Messages
1,060
Reaction score
309
Tell them you want 50% off the value of the P3 alone, no controller, no battery or anything else.
 
T

TYCORP

Guest
Just got off the phone with USA support,
he says they bind the controller to the transmitter and can only be factory cleared.
The Inspire its not an issue says he.

Im tempted to wait until my P3 comes in a week that I ordered at full price and do some testing before I accept or pursue.
 
Joined
Aug 4, 2014
Messages
269
Reaction score
27
From what I've seen, those remotes are not selling for anywhere near $590. On ebay more like $300.
 
Joined
Apr 29, 2015
Messages
65
Reaction score
6
Age
32
So you crashed because DJI error and now u have to pay? Where is the warranty?
 
Joined
May 12, 2015
Messages
278
Reaction score
163
Age
43
Location
Los Angeles, CA
They admitted it was their error? What were their actual findings?
 
Joined
May 5, 2015
Messages
2,640
Reaction score
1,586
Location
Oklahoma
Just got off the phone with USA support,
he says they bind the controller to the transmitter and can only be factory cleared.
The Inspire its not an issue says he.

Im tempted to wait until my P3 comes in a week that I ordered at full price and do some testing before I accept or pursue.
Just got my backup bird, took the controller out, and paired it to my original bird. No problems at all.
 
  • Like
Reactions: Adam Kontras
Joined
May 25, 2015
Messages
121
Reaction score
47
Age
37
Location
Toronto, Ontario, Canada
I understand that. But I heard a rumor it won't pair to another P3. You can re-pair it to the P3 you originally paired it with but not a new one.

No idea if that is true or not.
On the DJI store website you can buy just the remote AND just the body, so that is definitely just a rumor as they would not be able to sell them separately.
 

New Threads

Forum statistics

Threads
135,466
Messages
1,401,592
Members
98,667
Latest member
Zelk12