Can you use the booster app on a non plus ver. running an RE 700?

Joined
Nov 15, 2014
Messages
40
Reaction score
14
Just wondering if the booster apps made for the vision2 plus version would work on a non plus vision 2 if I'm using the RE 700 range extender?
 

dirkclod

Moderator
Staff Member
Premium Pilot
Joined
May 9, 2014
Messages
14,312
Reaction score
7,874
Age
64
Location
Amory Mississippi
I tried and didn't have any luck with it .
I also read in here awhile back that it isn't wise to as our Wi-Fi's are set up different .
 
  • Like
Reactions: Clampit
Joined
Apr 5, 2015
Messages
1,973
Reaction score
1,984
Age
54
Location
Essex, UK
Very interesting reading, I must admit I thought the same thing as Okie72. I have the standard booster app which works ok but the one for the V+ is far superior with extras also:(

Thanks dirk for your input;)
 
  • Like
Reactions: dirkclod

dirkclod

Moderator
Staff Member
Premium Pilot
Joined
May 9, 2014
Messages
14,312
Reaction score
7,874
Age
64
Location
Amory Mississippi
Very interesting reading, I must admit I thought the same thing as Okie72. I have the standard booster app which works ok but the one for the V+ is far superior with extras also:(

Thanks dirk for your input;)
It had something to do with our cameras being different and might can find where it was being talked about when that booster came out . It was not recommended for us to try it but I did anyway and stopped pretty quick ;) Wasted that money but has not been the first time eh !!
 
  • Like
Reactions: Clampit
Joined
Apr 5, 2015
Messages
1,973
Reaction score
1,984
Age
54
Location
Essex, UK
It had something to do with our cameras being different and might can find where it was being talked about when that booster came out . It was not recommended for us to try it but I did anyway and stopped pretty quick ;) Wasted that money but has not been the first time eh !!
Ditto dirk regarding wasting money;) I get ribbed all the time about that..:eek:

Soooo anyways, we should leave well alone then.;)
 
  • Like
Reactions: dirkclod

dirkclod

Moderator
Staff Member
Premium Pilot
Joined
May 9, 2014
Messages
14,312
Reaction score
7,874
Age
64
Location
Amory Mississippi
Ditto dirk regarding wasting money;) I get ribbed all the time about that..:eek:

Soooo anyways, we should leave well alone then.;)
Yep Porky !
We pushing it using the 700 with our Vision's as it is .
If I remember correctly I could never stay connected to my app and that seemed to drop when I most needed it.:eek:
 
  • Like
Reactions: Clampit
Joined
Apr 5, 2015
Messages
1,973
Reaction score
1,984
Age
54
Location
Essex, UK
Know what you mean;) better to be safe than sorry;)

You know what they say "if in doubt leave it out!:D
 
Last edited:
Joined
Apr 5, 2015
Messages
1,973
Reaction score
1,984
Age
54
Location
Essex, UK
I use Vision plus boosting apps all the time with my Vision I dont have a problem with it. I have the regular Vision record flight on flytrex 3.3 miles
What wifi repeater are you using, RE500 or 700? I've only got the 500.

Dirk, any help here?
 
Joined
Mar 2, 2015
Messages
578
Reaction score
324
Age
40
Location
Tampa Florida
I've got the RE 700 I thought that is what u were talking about if u have an RE 500 just go with the boosting app made for the phantom 2 Vision there is one purpose built for the Vision Litchi is compatible I believe but don't quote me on that though.
 
Joined
Mar 2, 2015
Messages
578
Reaction score
324
Age
40
Location
Tampa Florida
I have antenna mods on mine birdside FPVLR control and FPV plus my tx and extender are modded as well. dont let anybody tell ya that the vision cant get big range numbers I just topped my old record this morning 3.6 miles I use boosting software made for the Vision plus everytime I fly.
 
Joined
Apr 5, 2015
Messages
1,973
Reaction score
1,984
Age
54
Location
Essex, UK
Yep I've already got the booster app but i was interested to see if I could use the V+ app that's far superior to the non + app;)

Yep just got the stock RE500;)
 
Joined
Apr 5, 2015
Messages
1,973
Reaction score
1,984
Age
54
Location
Essex, UK
I have antenna mods on mine birdside FPVLR control and FPV plus my tx and extender are modded as well. dont let anybody tell ya that the vision cant get big range numbers I just topped my old record this morning 3.6 miles I use boosting software made for the Vision plus everytime I fly.
Blimey, that's some distance, best I've had is 900 odd feet....... Not a scratch on yours. Will say though my setup is all stock, neeeed toooo do some upgrading:D
 
Joined
Apr 5, 2015
Messages
1,973
Reaction score
1,984
Age
54
Location
Essex, UK
Yeah if you are willing to put the work in the Vision can be just as good of a long range drone as a Vision Plus.:D
I would love to upgrade mine but my good lady wife wIll not let me spend any more money on my hobby:( I've had a new RPG, batteries, carry case , sun screen 3 port battery charger, the list goes on:D
 

New Threads

Forum statistics

Threads
135,408
Messages
1,401,075
Members
98,632
Latest member
jeannot44