Update Battery

Joined
Aug 29, 2014
Messages
1,104
Reaction score
143
Age
43
Location
Lee. UK
Has anyone tried putting 1.1.9 back onto the memory card to update the new battery yet.
 
Joined
Jan 29, 2015
Messages
4,848
Reaction score
2,057
Location
Salt Lake City, UT
The release notes don't mention anything about a battery update. It does specifically mention what the firmware does update.
 
Joined
Jul 20, 2014
Messages
505
Reaction score
66
Location
Midlands, UK
I tried to update my new battery with the 1.1.9 firmware but it did not need updating, must of had the latest firmware from the factory.
 
Joined
Aug 29, 2014
Messages
1,104
Reaction score
143
Age
43
Location
Lee. UK
Yea the firmware updates the battery as well, drone camps on youtube suggested doing another firmware when we got our new battery's, so i was wondering how many were going to bother and if any of the 3 firmwares would have updated batterys or not yet.
 
Joined
Aug 29, 2014
Messages
1,104
Reaction score
143
Age
43
Location
Lee. UK
I tried to update my new battery with the 1.1.9 firmware but it did not need updating, must of had the latest firmware from the factory.
Cool, i was wondering if the success report would say or not if it had updated the new batterys, im not sure even if the battery did update it would say in the success report tho.
 
Joined
Jul 20, 2014
Messages
505
Reaction score
66
Location
Midlands, UK
I also tried to update the new battery with the 1.1.8 firmware just in case the update was there but again it said the usual "identical or older firmware already installed".
 
Joined
Aug 29, 2014
Messages
1,104
Reaction score
143
Age
43
Location
Lee. UK
I also tried to update the new battery with the 1.1.8 firmware just in case the update was there but again it said the usual "identical or older firmware already installed".
Yea probably don't need to then, might do it anyway just in case.
 
Joined
Mar 17, 2014
Messages
853
Reaction score
469
Location
Big Bear, CA
No but this is why it's smart to just leave the upgrade bin on the sd card for the carft. Then IF the battery requires an update it will do it automatically.
 
Joined
May 10, 2015
Messages
3,622
Reaction score
870
Age
76
Location
San Antonio, TX
No but this is why it's smart to just leave the upgrade bin on the sd card for the carft. Then IF the battery requires an update it will do it automatically.
If the bin file is left on the card and you do a reformat from the app, will it not erase the bin file and it would have to be transferred back to the SD card after a app reformat?

Thanks!
 
Joined
Oct 10, 2013
Messages
229
Reaction score
25
If the bin file is left on the card and you do a reformat from the app, will it not erase the bin file and it would have to be transferred back to the SD card after a app reformat?

Thanks!
Yes, if you reformat. I just erase the video and pictures when I transfer them to the computer so in that case the bin file would stay on the SD card.
 
Joined
Mar 17, 2014
Messages
853
Reaction score
469
Location
Big Bear, CA
Yes, if you reformat. I just erase the video and pictures when I transfer them to the computer so in that case the bin file would stay on the SD card.
Exactly what I do and suggest others to do.
 
  • Like
Reactions: bobmyers
Joined
May 10, 2015
Messages
3,622
Reaction score
870
Age
76
Location
San Antonio, TX
:)Thanks! will start doing that
 
Joined
Jul 20, 2014
Messages
505
Reaction score
66
Location
Midlands, UK
Why do some keep the firmware on the sd card? Once all your batteries, tx and quad are updated there is no need to keep it on there, i just keep a copy on my pc.
 
Joined
May 10, 2015
Messages
3,622
Reaction score
870
Age
76
Location
San Antonio, TX
Why do some keep the firmware on the sd card? Once all your batteries, tx and quad are updated there is no need to keep it on there, i just keep a copy on my pc.
Read blade strike information above-- he is a Support and Tester Rep for DJI-- If he says it is best to leave it on, then I think I would chose to leave it on.
Cheers!:)
 
Joined
Mar 12, 2015
Messages
328
Reaction score
69
Wow I use a separate Micro SD card for my FW updates. So no .bin file on the card I save video/pics too.
I do save the last .BIN on the that other Card though.
 
Joined
Apr 27, 2015
Messages
117
Reaction score
34
Yes, if you reformat. I just erase the video and pictures when I transfer them to the computer so in that case the bin file would stay on the SD card.
I was doing this also, but then I ran into "SD card full" and recording stopped. When I pulled the card it only had 3 videos on it, including the one I was shooting. I came the the conclusion that the deleting of the files is ok for the computer, but the P3 still sees that space on the card as occupied. Anyone else have this happen?
 

New Threads

Forum statistics

Threads
135,450
Messages
1,401,415
Members
98,660
Latest member
Brooklyn's Daddy