Professional RTH Button not working on controller

Joined
Apr 21, 2015
Messages
21
Reaction score
0
Age
71
My RTH button on my controller is not activating return to home. The RTH on my tablet screen does work. This just started today, I had used the RTH button on the controller a couple of time before, and it worked fine.
 
Joined
May 16, 2014
Messages
3,530
Reaction score
626
Location
Sydney Australia
you holding it for 1 or 2 secs?
 
Joined
Sep 15, 2013
Messages
253
Reaction score
98
Age
40
Location
Miami, FL
@Robert Olman Funny you bring this up, i've flown easy 15-20 flights so far with my P3 and decided this evening to test out RTH and nothing! Is it something we need to activate?
 
Joined
May 16, 2014
Messages
3,530
Reaction score
626
Location
Sydney Australia
@Robert Olman I'll try again tomorrow, do I press once or do I hold the button?

How far out are you when you trigger? I cant recall but i think there is a minimum distance for RTH.
hold and it will chirp a melody and a halo ring will appear around the button..
 
Joined
Apr 21, 2014
Messages
1,881
Reaction score
169
Location
Upstate NY
I notice on mine I have to sort of hit it quick then one long press for it to work right.
 
  • Like
Reactions: Bill7259
Joined
Jun 3, 2015
Messages
35
Reaction score
4
Age
74
I press and hold mine for at least two seconds, it works ok. I am always out at least 1000 feet or more when I use it.
 

New Threads

Forum statistics

Threads
140,635
Messages
1,449,493
Members
102,440
Latest member
safeharbour