No Image Transmission Signal(Phantom 4)

Joined
Feb 18, 2018
Messages
1
Reaction score
0
Age
36
I acquired a Phantom 4 From a friend the has the “ No Image Transmission Signal “ warning up top of the display. The Camera isn’t working as well as the gimbal. In the settings menu, it says “Gimbal Disconnected”.
Also, the SD Card reader doesn’t seem to be working. When I insert an SD Card into the port, the light doesn’t flash or come on and when i go to “Format SD Card” on the DJI app, it says “No SD Card”. Can anyone help with this(these) issues?
Thank you in advance for your time and Knowledge!
 

alokbhargava

Premium Pilot
Joined
Sep 28, 2015
Messages
6,943
Reaction score
2,322
Location
San Francisco, CA
Seems to be screwed up gimbal/ cam etc. the basic things that you check first if all cables on to the gimbal / cam are properly connected.
 
Joined
Feb 4, 2018
Messages
40
Reaction score
10
Age
71
Inside the grey bottom housing are two boards that are connected to the central board by two ribbon cables. It could be that one of those has come loose as both the gimbal/camerand sd card signals are routed through those cables.

Or one of those boards has a fault.
 
Joined
Apr 5, 2018
Messages
6
Reaction score
0
Age
36
Bumping this thread as it's similar to my query here : SD / Image transmission issue after FW upgrade

@alokbhargava : any tutorials on how to troubleshoot the cables (step by step?). I had no crash or anything untoward so I'm wondering what could have caused the damage if thats what is indeed causing the SD card/image issues
 
Last edited by a moderator:
Joined
Jul 23, 2018
Messages
4
Reaction score
1
I acquired a Phantom 4 From a friend the has the “ No Image Transmission Signal “ warning up top of the display. The Camera isn’t working as well as the gimbal. In the settings menu, it says “Gimbal Disconnected”.
Also, the SD Card reader doesn’t seem to be working. When I insert an SD Card into the port, the light doesn’t flash or come on and when i go to “Format SD Card” on the DJI app, it says “No SD Card”. Can anyone help with this(these) issues?
Thank you in advance for your time and Knowledge!
"No image transmission..." It's the mSD card if you see the gimbal mechanics working... See below

Scenario: P4P, RC, Gimbal, Camera, everything previously working well.
Problem: Everything but Gimbal camera connection working fine. RC Message "No Image Transmission"
Specifics to Problem: Gimbal mechanics are working, but no image on the RC screen. Slight delay in shutting drone down.
Recent change: Added DJI/Seagate GoFly EHD without problems and treated the SD card the same as always.
FIX: Power on RC
Start DJI Go app
Power on P4P...
No active image on RC? "No image transmission" error seen somewhere?
- my camera mechanic were still working as normal at this stage...
Shut down P4P
Take out mSD card
Start up P4P.... Voila! Image transmission now should be working.
Results check: shut down P4P, insert another mSD card, turn on P4P..... all still working.
Findings:
Retried problem mSD card same issue, No Image Transmission and no image on RC media screen.
Format SD card function did not work for me. My research revealed sometimes this did show up for some and the able to reformat the mSD card.
Installed non working mSD card into a card reader and removed all existing folders, including "DCIM".
Reinstalled "non working mSD" card into P4P after deleting any remaining folder... REFORMAT Function now available. So far everything is working!!
 

New Threads

Forum statistics

Threads
134,945
Messages
1,396,091
Members
98,343
Latest member
OdysseyUAS