Standard Changed gimbal and have a mess need help to sort it out.

Joined
May 13, 2021
Messages
36
Reaction score
43
Location
NC, USA
Ok so as most know my P3S crashed a while back. Since then I have bought another one as well as one that’s functional just needs to be put back together.

Anyway, here is where I’m stumped. I put a gimbal off of one of the used ones I purchased onto my original that crashed. My remote will fly the drone fine but I don’t have telemetry, video, battery status, etc. Now comes the part I find strange. If I turn on the remote from the drone the gimbal came off of it will show the video, settings, battery, etc. that remote however says signal lost so will not power up rotors, fly drone or anything. I have tried to pair both of the RC to the AC. I hold the button on the AC but both remotes time out while pairing.

How would I go about getting one controller to work everything? The one that will fly, etc will also move the gimbal. The one that won’t fly but shows telemetry, etc won’t move the gimbal or do anything else except make the video come on. Would it be an app problem? Firmware? Pairing? I’m at a loss and also not sure why neither remote will pair to the P3.

I also read somewhere that you could roll back the firmware in the DJI go app but I can’t find it anywhere on there. Thanks for any help in this.
 
Joined
May 13, 2021
Messages
36
Reaction score
43
Location
NC, USA
I think I found part of the problem. Seems that during the crash maybe the pair button either broke or got stuck. Looks like I’ll have to pull the top off and check it out. I know re-pairing devices sometimes fixes some small issues like this so I’ll look into that tomorrow. Luckily I have the one not put back together that I can steal from until I can order a replacement if I happen to need a replacement button.
 

ianzone

**P4**
Joined
May 22, 2016
Messages
7,110
Reaction score
4,811
Age
51
Location
NZ
I think I found part of the problem. Seems that during the crash maybe the pair button either broke or got stuck. Looks like I’ll have to pull the top off and check it out. I know re-pairing devices sometimes fixes some small issues like this so I’ll look into that tomorrow. Luckily I have the one not put back together that I can steal from until I can order a replacement if I happen to need a replacement button.
Did you try manual linking method,,,can you feel the link button click when pressed,....
Screenshot_20210612-132413_Google.jpg
 
Last edited:
Joined
May 13, 2021
Messages
36
Reaction score
43
Location
NC, USA
I didn’t try that and yeah that’s why I think the crash either broke the link button off or it’s stuck down. Cant feel it click. Off tomorrow so going to look at it then.
 
  • Like
Reactions: ianzone

ianzone

**P4**
Joined
May 22, 2016
Messages
7,110
Reaction score
4,811
Age
51
Location
NZ
I didn’t try that and yeah that’s why I think the crash either broke the link button off or it’s stuck down. Cant feel it click. Off tomorrow so going to look at it then.
Sweet,,good luck and hope I not wake you up,I'll end up grilled shark ,I'll check in later see how you got on
 

New Threads

Members online

Forum statistics

Threads
140,867
Messages
1,451,332
Members
102,706
Latest member
Lanman61