Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Professional Atti vs P-Atti mode

Discussion in 'Phantom 3 Help' started by Hugh-1, Sep 15, 2015.

  1. Hugh-1

    Joined:
    Aug 30, 2015
    Messages:
    162
    Likes Received:
    5
    Location:
    Syracuse, NY
    Sometimes while having everything powered up but just sitting on the table the mode with change from P-GPS to P-Opti or P-Atti. I understand what this is doing. There is also the Atti mode that can be selected with the switch if multiple flight modes are selected in the app. What is the difference in these two Atti modes?
     
  2. msinger

    Approved Vendor

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    25,583
    Likes Received:
    7,751
    Location:
    Harrisburg, PA (US)
    Both are ATTI. The only difference is that your Phantom will automatically switch from P-ATTI to P-GPS when 6+ satellites are available again. When in ATTI mode, your Phantom will be in ATTI mode until you move the PAF switch back to the "P" position.
     
  3. Meta4

    Meta4 Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Jan 8, 2014
    Messages:
    10,131
    Likes Received:
    4,960
    It's explained pretty well here:
    [​IMG]
     
  4. Dronason

    Joined:
    Aug 9, 2015
    Messages:
    515
    Likes Received:
    83
    Location:
    Switzerland
    The difference is that the Atti (F position) will not use the VPS where the P-OPTI will use it, if enabled.
     
Loading...
Similar Threads - Atti Atti mode Forum Date
Professional Once again keep losing GPS ATTI mode Atti mode Phantom 3 Help Aug 8, 2017
Standard LOST RC in atti mode no gps Phantom 3 Help Aug 5, 2017
Started in P mode, switched to ATTI mode by itself, although plenty of satellites Pro/Adv Discussion Jul 8, 2017
Practicing in ATTI mode General Discussion May 9, 2017
Standard Mode changed to "GPS_Atti" Phantom 3 Help May 4, 2017