Adjustable pitch stop positions with 5k pot tilt knob mod

Joined
Jan 14, 2015
Messages
907
Reaction score
233
Location
Orange County, California
Does anyone know how to get the gimbal pitch to stop when using a walkera gimbal and 5k linear pot tilt knob? It only seems to travel max/min when setting the servo travel limits. I think its an issue with the X1 calibration as the knob doesn't travel smoothly from min to max. It basically shows min to max with less than a 45deg clockwise turn of the knob. Seems this is a question many have on youtube mods that is left unanswered.
 
Joined
Sep 12, 2014
Messages
3,470
Reaction score
945
Location
Where the deer and the antelope play
Which gimbal?


EDIT:
What kind of gimbal do you have?
WeLcOmE to the party... It's a kick.


Dirk is being a Dork, pay no mind to him. :eek:
 
Last edited:

dirkclod

Moderator
Staff Member
Premium Pilot
Joined
May 9, 2014
Messages
15,425
Reaction score
9,314
Age
66
Location
Amory Mississippi
Which gimbal?
The one under the shell silly o_O
I got ya good huh.gif

Welcome to the forum 2nd2non :)
Like the name ;)
 
Joined
Jan 14, 2015
Messages
907
Reaction score
233
Location
Orange County, California
Thanks for the welcome... Been reading on the forums for a few months and have gotten real far. Now it's time to contribute!

It's a Walkera 3d gimbal with Hero4 Silver.
 
Joined
Jan 14, 2015
Messages
907
Reaction score
233
Location
Orange County, California
Does this mean no one with an FC40/phantom1 and walkera gimbal can stop it at say a 45deg angle? I find that hard to believe
 
Joined
Sep 12, 2014
Messages
3,470
Reaction score
945
Location
Where the deer and the antelope play
There's a bunch more P1s, you may want to ask over there. But no duplicate postings... :rolleyes:
 
Joined
Jan 14, 2015
Messages
907
Reaction score
233
Location
Orange County, California
There's a bunch more P1s, you may want to ask over there. But no duplicate postings... :rolleyes:
I didn't find the answer in there, but it did lead me to a YouTube video that explained the issue and I got it working. Apparently you have to calibrate with the RC assistant software first, then it works. I'm very happy now.
 
Joined
Sep 12, 2014
Messages
3,470
Reaction score
945
Location
Where the deer and the antelope play
I didn't find the answer in there, but it did lead me to a YouTube video that explained the issue and I got it working. Apparently you have to calibrate with the RC assistant software first, then it works. I'm very happy now.

If I was smarter I would have known to share that with you. Glad you got it worked out.
My signature has a link, and there are more pages at the site. Just a buncha stuff I figured would be helpful... for when I forget.

Go man go, post video so we can be entertained.
 
  • Like
Reactions: 2nd2non

New Threads

Forum statistics

Threads
140,595
Messages
1,449,142
Members
102,397
Latest member
vignognas