About to buy second hand controller ...for Phantom 3 Professional ..

Joined
Feb 2, 2020
Messages
8
Reaction score
2
Age
50
Hello all ,

I am about to buy a second hand controller from Ebay due to the one which I bought in 2015 falling apart and not likely to be repairable .
I am based in Australia , but I bought the Phantom 3 Pro from the USA when first released in 2015 .
Now the 2nd hand controller on Ebay is from Australia.
So my concerns are :

1) Do you think I 'll have a problem binding the two ?
2) If I am not successful in binding them , will I still be able to bind back my current controller ?
3) How do I update the controller firmware in the new 2nd hand controller ?



Thanks for attempting to clarify my concerns .
 
  • Like
Reactions: ianzone

ianzone

**P4**
Joined
May 22, 2016
Messages
6,901
Reaction score
4,659
Age
51
Location
NZ
Hello all ,

I am about to buy a second hand controller from Ebay due to the one which I bought in 2015 falling apart and not likely to be repairable .
I am based in Australia , but I bought the Phantom 3 Pro from the USA when first released in 2015 .
Now the 2nd hand controller on Ebay is from Australia.
So my concerns are :

1) Do you think I 'll have a problem binding the two ?
2) If I am not successful in binding them , will I still be able to bind back my current controller ?
3) How do I update the controller firmware in the new 2nd hand controller ?



Thanks for attempting to clarify my concerns .
No I dont think there be issue,can link back to original easy with the rc linking in app,,I dont have the pro so here's how to update if needed ..it will prompt you onscreen anyway of what to do ,depends how new the second remote firmware is,,they can run a mismatch but issues could arise..hope this help,a bit,
Screenshot_20200203-205034_Chrome.jpg
 
Last edited:

Capt KO

Capt KO
Joined
Feb 13, 2019
Messages
2,380
Reaction score
2,005
Age
69
Location
IRB, Fl
There’s a few different model remotes that work with the P3P. Don’t have one anymore, so I don’t know which one is best or even if it matters.
 
Joined
Dec 20, 2019
Messages
82
Reaction score
28
Location
New Zealand
I have a GL300A and GL300B. Both work fine with my P3P.
I'd ask the seller to provide a pic of the model number on the back down the bottom and a pic of the unit switched on so you can see that it powers up OK. LEDs all on hopefully. If it has a knackered battery, there won't be any LEDs on of course. How much does he want for it in Aus $ ?
 
  • Like
Reactions: KachemakDiver

New Threads

Forum statistics

Threads
140,509
Messages
1,448,388
Members
102,304
Latest member
Ty222