Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

400 ft Height Restrictions

Discussion in 'Phantom 2 Vision + Discussion' started by Prylar Bek, Dec 27, 2014.

  1. Prylar Bek

    Joined:
    Oct 25, 2014
    Messages:
    765
    Likes Received:
    23
    So I've read the manual and the summary sheet here. I still cannot find even in the DJI APP how to lift this restriction. Is it possible? How? Thanks
     
  2. Mauske

    Joined:
    Dec 23, 2014
    Messages:
    54
    Likes Received:
    0
    Location:
    Mierlo, The Netherlands, Europe
    In NAZA assistant you can change the numbers.
     
  3. LordEvil

    Joined:
    Dec 24, 2014
    Messages:
    243
    Likes Received:
    61
    Location:
    San Antonio Texas
    Click advanced > Limits > changed 400 to 1200 ft and hit enter, click accept you know it's unlawful t do that.
     
  4. hemorrhagic flyer

    Joined:
    Dec 27, 2014
    Messages:
    51
    Likes Received:
    0
  5. Couchie

    Joined:
    Nov 21, 2014
    Messages:
    130
    Likes Received:
    11
    Location:
    Madisonville, KY
    ADHD kicks in around page 29 :p
     
  6. hemorrhagic flyer

    Joined:
    Dec 27, 2014
    Messages:
    51
    Likes Received:
    0

    ...which may explain why manuals include these nifty little things known as the "table of contents."

    So folks only need to check out the first four pages to get the answer they are so hopelessly looking for.
     

    Attached Files:

    • pbda.PNG
      pbda.PNG
      File size:
      19.8 KB
      Views:
      1,040
  7. Prylar Bek

    Joined:
    Oct 25, 2014
    Messages:
    765
    Likes Received:
    23
    DUH thnaks...
     
  8. robinb

    Joined:
    May 10, 2014
    Messages:
    3,012
    Likes Received:
    527
    Her we go again.

    If you do NOT have a full 6 satellite lock or more you are restricted to 400 ft.
     
  9. HailStorm

    Joined:
    Nov 28, 2014
    Messages:
    154
    Likes Received:
    2
    Don't feel bad. Took me a while to figure this out too back when I hadn't much flight experience with Phantoms.
    Learned a lot lurking here for two years, and you will too!
     
  10. Prylar Bek

    Joined:
    Oct 25, 2014
    Messages:
    765
    Likes Received:
    23
    Thanks. It was the first time I hit that altitude and just wanted to get up few more feet The air was very clear here in SoCal and so I got up high enough to see to Catalina Island and the ocean. Spectacular. I'll try it again tomorrow. Once plugged in it was easy to change the height restriction, but frankly 400ft is best for me in most situations
     
  11. robinb

    Joined:
    May 10, 2014
    Messages:
    3,012
    Likes Received:
    527
    you are not listening
     
  12. Prylar Bek

    Joined:
    Oct 25, 2014
    Messages:
    765
    Likes Received:
    23
    Was that directed at me? If so, what are you referring to?
     
  13. robinb

    Joined:
    May 10, 2014
    Messages:
    3,012
    Likes Received:
    527
    Yells.

    Without 6 satellites all sorts of problems can happen, only two days ago some one else trashed their drone because of this.

    No home lock.
    No rth
    Etc.
     
  14. Prylar Bek

    Joined:
    Oct 25, 2014
    Messages:
    765
    Likes Received:
    23
    True. Who said anything about not having 6 sats? NOT me. I had at least 10 all morning long. I don't fly wither at least 8
     
  15. PhantomPhreak

    Joined:
    Apr 8, 2014
    Messages:
    340
    Likes Received:
    30
    Location:
    The OC in CA
    Looking forward to the video. I couldn't play today. On the road today I saw Catalina, looked so close with it being so clear.
     
  16. Prylar Bek

    Joined:
    Oct 25, 2014
    Messages:
    765
    Likes Received:
    23
    As soon as I figure out how to post it I will! It was SO clear to day. I flew at Rancho Park
     
  17. LordEvil

    Joined:
    Dec 24, 2014
    Messages:
    243
    Likes Received:
    61
    Location:
    San Antonio Texas
    Create a youtube account, plug Phantom to your computer using the USB/Phantom cable. Open files and folders. Click start, documents. Drag the movies from your Phantom folder to the document folder. (Delete the file on the Phantom, more space)
    Upload the file to youtube, post link (takes an hour plus sometimes)
     
  18. HailStorm

    Joined:
    Nov 28, 2014
    Messages:
    154
    Likes Received:
    2

    What are you screaming about?
    The altitude limit is set in the Naza Assistant and has nothing to do with the number of satellite you've locked.
     
  19. SteveMann

    Joined:
    Aug 27, 2014
    Messages:
    1,989
    Likes Received:
    670
    Location:
    Westford, MA
    It depends on your country. In the USA, 400 ft is only advisory. (For now).
     
  20. Prylar Bek

    Joined:
    Oct 25, 2014
    Messages:
    765
    Likes Received:
    23
    Hey, SM, what do you have yours set at?
     
Loading...
Similar Threads - 400 Height Restrictions Forum Date
P4 400' max height limit Phantom 4 Help Mar 26, 2016
Advanced Lose signal above 400 feet in height and 650 feet in radius Phantom 3 Help Aug 10, 2015
Return to home at 500 ft distance/ 400ft height Phantom 2 Vision + Discussion Jul 26, 2014
Lowepro DroneGuard CS 400 backpack case - like new $60 Classifieds Aug 1, 2017
Flying 400 feet above structures (§ Part 107.51) Rules and Regulations Jul 30, 2017