Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Whats the hole underneath the Phantom 2 for?

Discussion in 'Phantom 2 Discussion' started by fly-catchers, May 14, 2014.

  1. fly-catchers

    Joined:
    Aug 20, 2013
    Messages:
    344
    Likes Received:
    39
    Location:
    Kent England
    I realise that the new H3-3D gimbal needs a hole in the craft to accommodate the 3rd motor. But why did the original Phantom 2 have the smaller hole? I use a Phantom 1 and if I had used a zenmuse H3-2D gimbal that would fix directly on the craft- and there is no hole on the base of the body. Just curious!! ;)

    bill
     
  2. nintendrone64

    Joined:
    Feb 19, 2014
    Messages:
    353
    Likes Received:
    2
    Location:
    Simi Valley, CA
    I'd guess that DJI knew they be releasing the H3-3D and would need that bigger hole.
    Folks who do installs on first edition Phantom 2s have to have the hole drilled bigger.
     
  3. Adriaan24

    Joined:
    Apr 13, 2014
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    I might wanna upgrade to the H3-2D to the 3D. How do you actualy determine what version/edition of the Phantom 2 you own?
     
Loading...
Similar Threads - Whats hole underneath Forum Date
"..........." from Los Angeles with P4P+. Whats up guys? Introductions Jul 29, 2017
Standard Any Ideas on whats needed to repair this... Phantom 3 Help Jul 26, 2017
P3 Firmware whats your reason for updating the firmware? (p1, p2, p3, p4, mavic, inspire, etc.) Firmware Jul 13, 2017
Whats Next ?? General Discussion Jul 13, 2017
Whats better 30fps or 60fps? Photos and Video Jul 9, 2017