Had a glitch and near miss!!!! Look

Joined
Apr 12, 2014
Messages
76
Reaction score
14
Had loss control of my P3A today. Loss video feed and maps froze. so the first thing I did was gain altitude. Then 5 or so seconds later everything came back and I was in RTH mode. I set RTH well over the height of the tower, because I knew what I was filming . So glitches in RTH , live feed and with data logger. Check it out. Especially the data log .No editing software yet so sorry for the caveman footage.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
  • Like
Reactions: skyhighdiver
Joined
Jan 16, 2015
Messages
644
Reaction score
251
Had loss control of my P3A today. Loss video feed and maps froze. so the first thing I did was gain altitude. Then 5 or so seconds later everything came back and I was in RTH mode. I set RTH well over the height of the tower, because I knew what I was filming . So glitches in RTH , live feed and with data logger. Check it out. Especially the data log .No editing software yet so sorry for the caveman footage.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Oh **** that was close
 
Joined
Feb 13, 2015
Messages
1,071
Reaction score
213
Location
SoCal, USA
Holy crap dude. Just tell everybody that was controlled flight :) A similar thing happened to me on landing. I narrowly missed a huge palm tree and others. Didn't know until I reviewed the footage. Height is your friend.
 
Joined
Feb 5, 2014
Messages
1,129
Reaction score
353
Location
Foothills Of The Sierra's, California
Yeah, we all have close calls at some point, I was dropping down from 100' to film my wife and didn't see some power lines until the last second, did a full right roll and missed them by 10', scared the crap out of me, the darn things were so thin you couldn't see them in the screen until you were almost on top of them. I had a hard time seeing the wires on a Mini 2 so the phone was really bad.
 
Last edited:
Joined
Apr 12, 2014
Messages
76
Reaction score
14
Yes, fail safe was set to 55 meters. So it should of went higher.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Joined
Apr 12, 2014
Messages
76
Reaction score
14
But I have a bigger problem now. She lost total power about a hour ago and dropped to the ground.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Joined
Jun 25, 2015
Messages
621
Reaction score
194
Age
55
Holy crap that was close! I had one of those the first flight, except my P3 was trying was trying to tangle with a 69KV switchyard. Fail Safe setup is your friend, I tweak it everywhere I go now..
 
Joined
Apr 12, 2014
Messages
76
Reaction score
14

The last input before it loss total power. Notice the battery 52% . That was my 12th flight. I stood it back up and did a short flight to see the damage.




The data from the 13th to check for damage. Notice the battery at the end of flight. 25%. Now I'm home checking over flight data. Now my P3A won't power on With the battery I was flying with. But will with second battery. Now I wonder did the battery go bad. Or is it the app battery% off.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Joined
Apr 12, 2014
Messages
76
Reaction score
14
Naw .. Look at the last input before power loss. No CSC here...


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Joined
Jan 16, 2015
Messages
644
Reaction score
251
I see, well if you want some info into what happened be prepared to grab and post logs/flight data as well as all other pertinent info (Firmware, IOS or Android, which app version etc.....sorry to hear about this
 
Joined
Apr 12, 2014
Messages
76
Reaction score
14
I'm trying to figure how to download flight data to post.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

New Threads

Forum statistics

Threads
135,371
Messages
1,400,666
Members
98,603
Latest member
Spudzeric