Welcome to PhantomPilots.com

Sign up for a weekly email of the latest drone news & information

Windows live moviemaker doesn't work

Discussion in 'Photos and Video' started by Copcardrvr, Dec 29, 2015.

  1. Copcardrvr

    Joined:
    Dec 29, 2015
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    I just got my Phantom 3 standard for Christmas and am absolutely amazed about how well it flies and the videos it takes but I've run into a couple problems.

    First, windows media player won't play the video very well. I get 3/4 of the screen filled with green static. I downloaded a new player (VLC) and it works perfectly.

    Second, when I try to use Windows Live Movie Maker, it loads the video but when I hit the play button, the progress bar moves along nicely but the screen remains black.

    I read a post where someone with my same quad used windows Live Movie Maker and had great success. What am I doing wrong?
     
  2. Clipper99

    Joined:
    Jan 9, 2016
    Messages:
    68
    Likes Received:
    23
    Location:
    Campbell River, BC
    A couple of thoughts come to mind.

    1 - you probably need a codec installed (VLC may have it baked into their program)
    2 - you're using Windows Live Movie Maker which may indicate an aging machine but regardless, see above...you probably need a codec installed.


    Sent from my iPad using PhantomPilots mobile app
     
  3. copata2d

    Joined:
    Nov 26, 2015
    Messages:
    4
    Likes Received:
    4
    I was having the same issues with Windows Media Player Live. I read a thread that said to install Windows Essentials (which was free). I did that and it changed my Windows Media Player "Live" to just Windows Media Player. It works fine now.

    I also installed VLC before Windows Essentials, and had the same results as you.
     
  4. Copcardrvr

    Joined:
    Dec 29, 2015
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Thanks for the replies. I did download windows essentials and now the videos I download from the Phantom's camera play fine on my computer but when I upload them to youtube the same thing happens, that is two thirds of the screen is green static and the top third is jittery but recognizeable. No idea how to fix it. Why does it play perfectly until I upload it then gets all screwed up?
     
Loading...
Similar Threads - Windows live moviemaker Forum Date
Is there any reason to not use windows live movie maker? Pro/Adv Discussion Jun 22, 2015
How do you transfer a mission made on iPhone to Mission Hub on Windows computer? Phantom 4 Help Jul 11, 2017
Install dji assisstant2 on windows pc using windows 7 Phantom 4 Help Jul 6, 2017
SD card slot in Windows 10 ..... for those who want to read their videos Standard/4k Discussion Jun 30, 2017
To enable VPS calibration with Windows 10 Phantom 4 Pro Help May 15, 2017