Any EDIUS 8 users here???

Joined
Dec 12, 2016
Messages
14
Reaction score
3
Age
44
Hi there,
after some ghosting problems with my Phantom 4 Pro I found out that the H.264 .mp4 UHD videofiles seem to be somewhat incompatible with my prefered editing software EDIUS 8 Workgroup (latest update and version before).

Playing the files instantly from the timeline shows some dropouts (blank screen) in the editor.
Performance of my 6700k is ok and the buffer doesn't run empty, but I get some stutters that are displayed as blank screen (green on my BMD Intensity Pro 4K). This happens on two completely different machines!
All this happens if I put several clips in the timeline. If I wait "very" long (waiting till previews are generated is not long enough) everything seems to be fine, but that's no choice for editing.

Footage of my old P3 Pro (UHD 60Mbps), Sony alpha6500, FDR-AX53, FDR-X1000, PXW-X70 and Panasonic LX100 as iPhone 6s (all UHD at 100Mbps) is always running smooth from the beginning.

Anyone else found this?!
Cheers.
 
Joined
Sep 5, 2015
Messages
51
Reaction score
12
Age
75
Hi there,
after some ghosting problems with my Phantom 4 Pro I found out that the H.264 .mp4 UHD videofiles seem to be somewhat incompatible with my prefered editing software EDIUS 8 Workgroup (latest update and version before).

Playing the files instantly from the timeline shows some dropouts (blank screen) in the editor.
Performance of my 6700k is ok and the buffer doesn't run empty, but I get some stutters that are displayed as blank screen (green on my BMD Intensity Pro 4K). This happens on two completely different machines!
All this happens if I put several clips in the timeline. If I wait "very" long (waiting till previews are generated is not long enough) everything seems to be fine, but that's no choice for editing.

Footage of my old P3 Pro (UHD 60Mbps), Sony alpha6500, FDR-AX53, FDR-X1000, PXW-X70 and Panasonic LX100 as iPhone 6s (all UHD at 100Mbps) is always running smooth from the beginning.

Anyone else found this?!
Cheers.
Hi, interesting to hear you are having similar problems to me. Cant understand why only DJI Phantom 4 Pro files dont play smoothly. Even higher bit rate Panasonic files play without any problems. Did you find a solution to this issue? Grass Valley werent much help.
 
Phantom Drones from EALLRC.com

New Threads

Forum statistics

Threads
136,658
Messages
1,413,132
Members
99,344
Latest member
ryanw_15