Greece

Εγώ από Ελλάδα είμαι, νέος στα dji. Χαιρετώ.
 
Και εγώ ενα χρόνο εχει που ασχολούμαι με το αθλημα.
Ποιο μοντελο εχεις?
 
Και εγώ ενα χρόνο εχει που ασχολούμαι με το αθλημα.
Ποιο μοντελο εχεις?
Μόλις απόκτησα ένα P3 Advanced αλλά εδώ και αρκετά χρόνια έχω πετάξει διάφορα μικρά quadcopters (και όχι μόνο). Το P3A έχει κάνει μόνο μια πτήση μέχρι στιγμής, σε beginners mode για τεστ (την Κυριακή ίσως γίνει η δεύτερη δοκιμή). Εσύ;
 
Last edited:
Τό P3 Pro εχω.
Εαν εχεις καμια απορια ρωτησε ειναι σχεδόν ιδια.
Και εγω για την κυριακή ελεγα να πετάξω για να κανω δοκιμη τις καινουργιες κεραιες που πηρα αλλα μας τα χαλαει ο καιρος (πολυ κρυο εδω)
 
Παντού κάνει σοβαρό κρύο για Ελλάδα (από Πελοπόννησο γράφω). Τελικά δεν έγινε η δεύτερη πτήση ακόμα, δεν πρόλαβα. Πάντως είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα πτητική συσκευή και ακόμα είμαι στην φάση της μελέτης. Με τα άλλα μου rc τα πράγματα ήταν πιο απλά. Θα σε ρωτήσω σίγουρα όταν αρχίσουν τα σοβαρά τεστ. Δεν έχω ακόμα αποφασίζει και το mobile device που θα παίξει. ΥΓ. Νέες κεραίες, γιατί; Χαιρετώ.
 
Εγω το πετάω με το nvidia shield tablet.
Εκανα αναβαθμιση στις κεραιες για καλυτερο σήμα,πηρα το κιτ της ARGtek που εχει και το Car Kit για να πετας μεσα απο το αμαξι.
Ειναι απο τα πιο ευκολα drone στην πτηση .
Χθες που ειπα να βγω για πτηση εδω ειχαμε -8(Μακεδονια)
Μην κανεις ακομα update το firmware σε 1.10.90 στο σκαφος γιατι εχουν πολλα προβληματα.
 
Εγω το πετάω με το nvidia shield tablet.
Εκανα αναβαθμιση στις κεραιες για καλυτερο σήμα,πηρα το κιτ της ARGtek που εχει και το Car Kit για να πετας μεσα απο το αμαξι.
Ειναι απο τα πιο ευκολα drone στην πτηση .
Χθες που ειπα να βγω για πτηση εδω ειχαμε -8(Μακεδονια)
Μην κανεις ακομα update το firmware σε 1.10.90 στο σκαφος γιατι εχουν πολλα προβληματα.

Θα αστειευτώ αλλά αν σκοπευεις να πετάς με -8C καλά έκανες και πήρες το car kit (και φουλ τη θέρμανση στο αμαξι). Καλώς η καλώς το firmware update το έκανα ήδη όταν μου το πρότεινε το DJI Go που έστησα (το τελευταίο version και αυτό). Για την ώρα όλα έγιναν σε ipad (τη μοναδική διαθέσιμη συσκευή που υπήρχε), αλλά θα προτιμούσα ενα (κατά προτίμηση φτηνό) android να το έχω αποκλειστικά για τέτοιες δουλειές. Σίγουρα δεν μπορώ να κρίνω με 15 λεπτά στον αέρα και σε απόσταση 30μ σχετικά ανοιχτου χώρου, για προβλήματα. Υπό αυτές τις συνθήκες πήγαινε άψογα έως ... βαρετά (αν πετάς άλλα rc που είναι φτερό στον άνεμο). Ισως κανω downgrade, αν πρέπει. Φαντάζομαι βάζεις και παλαιότερο DJI Go αν έχεις παλαιότερο firmware.
 
Το θεμα με το τελευταιο firmware (για το σκαφος λεμε)
ειναι οτι δεν μπορεις να κανεις downgrade.
Εαν υπαρξουν προβληματα την πατησες.Εγω το πεταω με το προηγουμενο το 1.09.60.
Παντα πριν την αναβαθμιση αφηνω ευλογο χρονο για να διαβασω κριτικες στα forum και εχω γλυτωση απο πολλα προβληματα.
Dji go τρεχω το 2.91 γιατι με το τελευταιο σε android εχουν καταργησει το google map και εχουν βαλει here map που ειναι μαυρα χαλια.
Επισης αγορασα το litchi app και ειμαι πολυ ευχαριστημενος.
Φτηνο tablet android που τρεχει χωρις προβληματα ειναι το lenovo a7-10 .Tο ειχα παρει γυρω στα 70 ε .
 
Κατανοητά αυτά. Αλλά όταν πρώτη φορά κατέβαζεις την εφαρμογή λέει κάνε upgrade firmware κ έκανα. Ευκαιρία να σας πω κ τυχόν προβλήματα αν παρατηρήσω κάτι , αν κ δε νομίζω πως θα είμαι σοβαρός tester για αρκετό καιρό ακόμα. Ανυπομονώ να κάνω μια πιο μακρινή διαδρομή. Αυτό που με ξενίζει είναι τυχόν "πρωτοβουλίες " που θα πάρει αν χάσει το σήμα κ πει RTH. Ευχαριστώ για την πληροφορία του ταμπλετ, θα το ψάξω, το σπάσιμο είναι πως τα πιο πολλά τεσταρισμενα έχουν αντικατασταθεί κ δεν τα βρίσκεις πλέον.
 
Τι εννοεις(Αυτό που με ξενίζει είναι τυχόν "πρωτοβουλίες " που θα πάρει αν χάσει το σήμα κ πει RTH)?
Δέν ειναι υποχρεωτικό να κάνεις upgrade εαν το καινούργιο firmware δεν σου προσφέρει κατι νεο για το μοντέλο σου η εάν δεν φτιάχνει καποιο παλιο bug.
 
Αυτο που ήθελα να πω ήταν πως δεν ήμουν αρκετά ψαγμένος για να επιλέξω firmware. Το drone μόλις είχε αποκτηθεί, η εφαρμογή μπήκε για πρώτη φορά, κατά την εγκατάσταση προτείνει upgrade και εγώ δεν είχα λόγο να μην το κάνω κ μάλιστα στην τρέχουσα έκδοση. Άλλο αν μετά διάβασα ότι καμία φορά τα upgrade έχουν θέματα.

Τώρα αυτό για τις πρωτοβουλίες ήταν άσχετο με το firmware. Καιρού και δουλειάς επιτρεπόντων κάποια στιγμή θα γίνει το 2ο τεστ όπου ελπίζω να ανοιχτω λίγο. Και έχοντας διαβάσει οδηγίες κλπ με προβληματίζει πως εδώ έχω ένα drone με πολύ μεγαλύτερες ικανότητες πρωτοβουλίας (όπως π.χ το RTH αν χάσει σήμα και αλλά) σε σχέση με ότι πέταγα ως τώρα. Και αυτό για την ώρα με ξενίζει. Φαντάζομαι αυτά είναι κλασικές απορίες αρχάριου που θα λυθούν μόνες τους στην πορεία. Σύντομα θα βγω στη γύρα και για cheap tablet, και ίσως σου ζητήσω γνώμη. Χαιρετω και πάλι.
 
Το εχω υποψην
Εκανες καμια πτηση?

Μπα θα τις κάνω μαζεμένες από εδώ και πέρα... Όμως επειδή το internet είναι παντού και πάντα, έχω γίνει Ο θεωρητικός μιλάμε. Χαιρετισμούς
 
Καλημέρα κι απο μένα...κάτοχος ενός phantom 3 pro και ανάθεμα αν έχω καταλάβει τους κανονισμούς... πχ θέλω να πετάξω το phantom σε ύψος 100 μέτρα και απόσταση απο μένα 400 μέτρα...σε περιοχή ελεύθερη μακριά απο αεροδρόμια κλπ ...πρέπει να το δηλώσω κάπου...και αν ναι που; Στη σελιδα της ΥπΑ δεν είδα κάποια επιλογή για αίτηση... Εύχομαι σε όλους καλα πτήσεις...


Sent from my iPhone using PhantomPilots
 
Α ξέχασα...για phantom και γενικότερα drone κάτω απο 4 κιλά (αν κατάλαβα καλα) δεν χρειάζεται άδεια χειριστή...εκτός αν κάνω κι εκει λάθος...


Sent from my iPhone using PhantomPilots
 

Members online

No members online now.

Forum statistics

Threads
143,066
Messages
1,467,355
Members
104,934
Latest member
jody.paugh@fullerandsons.