Run any firmware you want

Joined
Jun 26, 2015
Messages
6,027
Reaction score
2,686
Location
Yorba Linda, CA
I was in the DJI forum and ran across this guy claiming the following:


upload_2016-12-2_16-18-59.png


Has anyone in this forum actually done this successfully? Seems so simple to do, but never realized that inserting a blank SD card into the motherboard would work, allowing you to start from scratch. Interesting post.
 
  • Like
Reactions: CFoxtrot

alokbhargava

Premium Pilot
Joined
Sep 28, 2015
Messages
6,943
Reaction score
2,322
Location
San Francisco, CA
Very interesting find. In case I open the shell, I will do it myself.


Sent from my iPhone using PhantomPilots
 
Joined
Jun 26, 2015
Messages
6,027
Reaction score
2,686
Location
Yorba Linda, CA
It implies he can skirt the altitude restriction to 500m.
 

Oso

Premium Pilot
Joined
May 19, 2015
Messages
4,352
Reaction score
3,075
Location
Western US
Joined
Jan 6, 2016
Messages
403
Reaction score
91
Age
49
It implies he can skirt the altitude restriction to 500m.
It was thought that It could also be a way around the DJI imposed NFZ areas. There has been a few guys who has removed their card, read what was on it and tried erasing it a month or 2 ago. Problem is more like getting a hold of the replacement file to load on the card that he talks about above. Now many believe the data relating to the fw is stored elsewhere and may need a bootloader.
 
Last edited:
Joined
Oct 14, 2015
Messages
288
Reaction score
27
Age
49
Is he implying that once the internal card is formatted, there is a special firmware we need to install and not one downloaded from dji site?


Sent from my iPad using PhantomPilots
 
Joined
Feb 20, 2016
Messages
1,375
Reaction score
709
Location
Oregon, USA
I've tried putting firmware on the internal card, the firmware install does not start. I've tried this using the forced upgrade process, using the debug as well as with and without camera. Unless there is a special way, or special file .. dont think this works. I've tested every way i can think!
 
Joined
Jan 6, 2016
Messages
403
Reaction score
91
Age
49
I've tried putting firmware on the internal card, the firmware install does not start. I've tried this using the forced upgrade process, using the debug as well as with and without camera. Unless there is a special way, or special file .. dont think this works. I've tested every way i can think!
I dont understand why Dig. I know , Ive been following your situation. Sorry your still having issues. I most be 1 of the other half where it did work.
Have you followed github? They have been making advances weekly on installing independent modules pulled out of the FW and fixed some with your same issue.
 

New Threads

Forum statistics

Threads
135,790
Messages
1,404,830
Members
98,864
Latest member
Benjo22